יום ראשון, 31 במרץ 2013

המלאכיות של שנות השמונים: מקום 6.

כאשר אני יושב היום על כסא במקום העבודה שלי אני מנסה לחשוב על הזמרות, כוכבות הסרטים וסדרות הטלוויזיה של שנות השמונים, אני תוהה, לאן הן נעלמו ? כמה פוטנציאל יכול היה להיות להן ולמה הן לא הצליחו. רבות מהנשים הללו ראויות להיזכר ולא להישכח במעמקי הנשייה. בשבועות הקרובים אעלה על הכתב את העלית של הנשים הללו במצעד בכדי שגם הדור הצעיר יותר יתוודע אליהן. אני בטוח שאשכח רבות אחרות, אך אולי בעתיד אכתוב מצעד שני ואכניס אותן לרשימה השנייה. נכון לעכשיו, אלו הנשים שעולות במוחי כשאני חושב על שנות השמונים.

כמו כן, אציין את הלהיטים הגדולים ביותר של המלאכיות, או את הסרטים בהן הן שיחקו. אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם על השירים\סרטים\סדרות של המלאכיות.



מקום 6:




לורי לחלין – בסוף שנות השמונים, כאשר היה רק ערוץ אחד בטלוויזיה שלנו אחת הסדרות הנצפות ביותר הייתה הסדרה "צער גידול בנות". אחת הנשים היפות, וגם המוכשרות, באותם ימים הייתה לורי אשר כיכבה בה כ"בקי", החברה ולימים אשתו של הדוד ג'סי. לאחר תום הסדרה, בתחילת שנות התשעים, לא הצליחה לורי למצוא את עצמה, אולי היום, כשהיא מעבר לגיל 40, לאחר שהיה לה תפקיד משני בסדרה משנית (90210) חזרנו להביט באישה שיופיה לא נפגע, גם לאחר כמעט 30 שנה בתחום.


הפרויקטים הבולטים של לורי לחלין:

1985: The New Kids.
1986: Secret Admirer (סרט נעורים נהדר !!!)
1986: Rad.
1986: The Brotherhood of Justice (סרט טלוויזיה עם קיאנו ריבס וקיפר סאת'רלנד).
1987: A Place to Call Home (סרט טלוויזיה).
1987: Back to the Beach.
1988: The Night Before (סרט נוסף עם קיאנו ריבס).
1995-1988: Full House (סדרת טלוויזיה).
1992: Doing Time on Maple Drive (סרט טלוויזיה).
1993: Empty Cradle (סרט טלווזיה).
1994: One of Her Own (סרט טלווזיה).
1995: Abandoned and Deceived (סרט טלוויזיה).
1996-1995: Hudson Street (סדרת טלוויזיה).
1997: In the Line of Duty: Blaze of Glory (סרט טלוויזיה).
1997: Tell Me No Secrets (סרט טלוויזיה).
1997: Medusa's Child (סרט טלוויזיה).
2001: Critical Mass.
2001: Suckers.
2002: Eastwick (סרט טלוויזיה עם מריה קרוס וקלי רתפורד).
2005-2004: Summerland (סדרת טלוויזיה).
2007: In Case of Emergency (קומדיה לא מוערכת שהחזיקה מעמד 13 פרקים בלבד).
2007: Moondance Alexander.
2012-2008: 90210 (סדרת טלוויזיה).
2009: Old Dogs (קומדיה עם רובין וויליאמס וג'ון טראבולטה).
2010: Meet My Mom.

 

פינת המענה לקוראים, והשבוע: The Walking Dead, XIII, Being Human, Golden Boy, Haven, Veronica Mars, Hart Of Dixie ועוד...

נתחיל עם שאלה מבובי דינקלברג:

תהיה עונה 4 לכמעט אנושיים US?



תגובה:

עדיין לא יצאה הודעה בקשר לכך מטעם רשת Syfy. על פי נתוני הרייטינג קשה לראות מצב שהרשת לא תחדש את הסדרה לעונה נוספת.

השאלה הבאה מגיעה בצורה של בקשה:

אם תמצא זמן באחד הפוסטים לעדכן האם יש לגולדן בוי סיכוי להמשך, או שהוא כבר d.o.a?! תודה מראש..



תגובה:

אני דבק בהערכה שנתתי לסדרה בלוח ההערכות האחרון שפירסמתי לגביה, כאשר היא רק עלתה לאוויר. נכון לעכשיו, הסיכויים של הסדרה לחזור לעונה נוספת נמוכים מאד, למרות שברשת עדיין לא הודיעו על ביטולה. אולם לפי דעתי, ברשת עושים זאת בכדי לא להזיק לנתוני הערב הכלליים של יום שלישי, ובכדי שהצופים לא יעזבו לגמרי את הסדרה. קשה לי לראות את הסדרה חוזרת לעונה נוספת.

אלעד ביקש לברר את דעתי לגבי סדרה שהסתיימה ובקרוב תחזור בצורת סרט:

מה דעתך על ורוניקה מארס?



תגובה:

אהבתי את הסדרה, בשל כך גם הכנסתי אותה למצעד 100 הסדרות הטובות ביותר בארבע העשורים האחרונים למקום ה 42. במבט מעמיק יותר, שתי העונות הראשונות היו מעולות, העונה השלישית הייתה פחות טובה. יהיה מעניין לראות את הסרט שיופק לסדרה מאחר וקריסטין בל כבר בת 30 + ולא ילדה, כפי ששיחקה בסדרה, והיא גם אחרי לידה.

רועי ביקש את דעתי בנוגע לרעיון כללי:

ברצוני לדעת מה דעתך לגבי דעיכת ערוץ הילדים הישראלי והפיכתו מפנינה טלוויזיונית לערוץ טראשי אמריקאי טיפוסי.



תגובה:

לפי דעתי, מדובר בתהליך שהחל כבר בסוף שנות התשעים כאשר נוצר פולחן סביב המגישים של הערוץ, ובמיוחד סביב מיכל ינאי ולאחר מכן יעל בר זוהר, כאשר הייתה בשיאה. בתקופה שלנו ראו זאת בעיקר כאשר שמו את דון לני גבאי ועדי הימלבלוי כמגישות. לכאורה, מדובר בשתיים מהנשים היהודיות היפות ביותר בעולם (ואני לא מגזים), אבל מדובר בתיקון ולא בחשיבה לטווח ארוך. מה שהרעיונות הללו עשו זה באמת לייצר אמריקניזציה בה אנשים יפים ויפות שולטים בערוץ. זה נחמד לזמן מסוים, אולם זה פוגע בחווית הצפיה, כאשר נדרשת מיומנות אחרת, וכאשר מגיע מגיש כמו עודד פז הוא מנפץ מהר מאד בועה קיימת.

כמו שאני רואה את הדברים, בשנות התשעים היה מינון נכון של הערוץ, אבל ככל שאתה מסתמך על כוכבים, אתה אולי חווה הצלחה רגעית, אך בפועל ולטווח ארוך אתה פוגע בערוץ וזה מה שקרה.

ואכן, מה יש לראות היום בערוץ מלבד אולי סדרות הנוער, שגם הן בשנים האחרונות (העונות האחרונות של האי, החולמים, גאליס) פחות מבינוניות ? בכדי שהערוץ יחזור לקדמותו, יהיו חייבים להעלות את רמת התכנים ולא להסתפק בריגוש זול. אפשרות אחת היא לייצר טלנובלה בת יותר מ 100 פרקים (כמו "כמעט מלאכים"), אשר תהווה מרכז עבור הערוץ ולא להסתפק ב 60 פרקים לסדרה כדוגמת גאליס. אפשרויות נוספות הן לשדר תכנים המיועדים לילדים קצת יותר מבוגרים כפי שהיה בשנות התשעים, כאשר שודרו בה סדרות כגון "בברלי הילס 90210" ו"שולחן לחמישה". משום שנכון לעכשיו, מרבית הערוץ מכוון דווקא לילדים הצעירים יותר. זה נחמד עבורם, אבל לילדים הבוגרים יותר זה הופך את הערוץ למיותר. אבל הדבר הברור הראשון שצריך לעשות זה להעיף את טל מוסרי מהערוץ. יש משהו מגעיל בגבר שמתקרב לגיל 40 ומסתובב סביב ילדים קטנים. עבר זמנו והגיע הזמן להמשיך הלאה.

אלעד הוא קורא נוסף שביקש את דעתי על סדרה:

מה דעתך על המתים המהלכים?,ולכמה עונות אתה חושב שהיא תגיעה?



תגובה:

לפי דעתי מדובר בסדרה טובה, אבל בהחלט לא שווה את ההיסטריה שיש סביבה. נתונים קבועים של למעלה מ 5.0 נק' מדד ולמעלה מעשרה מליון צופים ? זה הרבה יותר מדי. אני גם לא אוהב את העובדה שחלק מהקאסט הראשי כבר עזב את הסדרה. לטווח הקצר זה מסייע לסדרה, אולם לטווח הארוך זה פוגע בה. צריך לציין לטובה את התסריט שלה, אם כי ניתן להבחין כבר עתה שקיימת עייפות החומר. אולי החלפת התסריטאי הראשי תעזור לה.

MichaelXD123 הוא קורא נוסף שביקש את דעתי לגבי סדרות:

מה דעתך על העונה השלישית של הייבן והעונה השנייה של גרים?



תגובה:

לגבי העונה השלישית של Haven, זה עתה סיימתי לצפות בה והשבוע אפרסם עליה שלב סיכום עונה, לגבי העונה השנייה של Grimm, לא צפיתי בה מספיק בכדי לחוות דעה, כאשר אצפה אפרסם את דעתי.

נמשיך עם הבקשות:

אשמח לקבל ממך המלצה לסדרה בסגנון Hart of dixie. בעדיפות לתכנית שרצה עכשיו.



תגובה:

נכון לעכשיו, אין הרבה אופרות סבון בסגנון הזה שרצות עכשיו. אופרות הסבון היחידות שיש הן: 90210 ו The Secret Life of the American Teenager שעומדות להסתיים ויומני קרי שלא תזכה לעונה נוספת, אך שתיהן פונות יותר לצעירים מאשר לקהל קצת יותר מבוגר. סדרה ישנה יותר שדומה לה במבנה היא Ed, אשר שודרה לפני כעשור במשך 4 עונות (2004-2000). גם Providance, אשר שודרה בשנים 2002-1999, היא סדרה דומה במבנה שלה. זה לפחות מה שעולה לי בראש כרגע.

גם השבוע הגיעה שאלות במייל:

שאלה ראשונה:

13-הסדרה: הסדרה בכלל אמורה לעלות לעונה נוספת? ואם כן מתי?



תגובה:

עונתה השנייה של הסדרה שודרה כבר בצרפת, יצאה ב"בלוריי" ואף דלפה לרשת. בעקרון, ניתן לצפות בה בגרסה הזאת משום שהאודיו באנגלית מלבד סצנות בודדות , כאשר יש על המסך משפטים בצרפתית שלא תורגמו. בארה"ב העונה השנייה עלתה לאוויר ביום שישי האחרון.

השאלה הבאה ביקשה את דעתי לגבי סדרה ישנה של רשת ה CW:

מה דעתך על הסדרה כולם שונאים את כריס ?



תגובה:

לא התחברתי לסדרה ולא הבנתי כל כך את ההומור שלה, הוא יותר מדי אמריקאי. לא בזבזתי עליה יותר מדי זמן. מצד שני, אולי יהיו אנשים שכן יחבבו את סוג ההומור האפרו-אמריקאי של כריס. כל אחד וטעמו.



חג שמח.

יום חמישי, 28 במרץ 2013

שלב סיכום עונה: Pretty Little Liars, עונה שלישית: על גבול המגוחך.


 
כאשר הסדרה עלתה לאוויר לפני קצת פחות משלש שנים רק על פי תקציר עלילת הסדרה צופי הטלוויזיה, ובעיקר הצעירים מביניהם, גילו בה התעניינות. וראו איזה פלא, הסדרה הפכה ללהיט כמעט מהרגע הראשון שעלתה לאוויר. ועתה, כאשר הסדרה The Secret Life of the American Teenager עומדת לסיים את דרכה בחודש יוני, היא גם תהפוך לספינת הדגל של רשת ABC Family והוכחה לכך ניתנה השבוע, כאשר הסדרה חודשה לעונה חמישית יותר מחודשיים לפני שהעונה הרביעית עלתה לאוויר ובמקביל הרשת גם הודיעה על יצירת ספין אוף לסדרה.

כפי שמרבית מצופי הסדרה יודעים, היא מופקת בעקבות סדרת ספרים, אך גם הצופים שלא קראו את הספרים יכלו ליהנות ממנה בעונה הראשונה. למרות שבבסיסה הסדרה מוגדרת כאופרת סבון, והיא אף משודרת ברשת אשר מתגה את עצמה כרשת המשדרת בעיקר אופרות סבון הפונה בעיקר לנשים צעירות (ואל תתפתו לכך ששם הרשת הוא ABC Family, הרשת ממש לא פונה למשפחות), הרי ששתי התעלומות שצצו כבר בפרק הראשון של הסדרה: מי רצח את אליסון ? ומי זו A המיסתורית, אשר רודפת אחר 4 הנשים הצעירות: אריה, אמילי, האנה וספנסר ? שתי התעלומות היו אלו שריתקו את הצופים שהביטו קצת מעבר לנושאים המאפיינים אופרות סבון כגון מערכות יחסים בין הדמויות, בין אם מדובר באריה ועזרא, ספנסר וטובי, האנה וכיילב ואמילי והחברה התורנית שלה, כאשר לקראת סוף העונה השנייה התחלפה הדמות ממאיה לפייג'.

לאחר עונה ראשונה מוצלחת מאד הגיעה עונה שנייה בינונית מאד ובעיקר תסכלה את הצופים מאחר והיא לא העניקה לצופים תשובה לשתי השאלות המרכזיות שעלו כבר בפרק הראשון של הסדרה. נכון, בסוף העונה השנייה התגלה כביכול שמונה היא A, אבל היה ברור שמישהו עומד מאחוריה, או ליתר דיוק, כפי שיתברר בעונה השלישית, מישהי. יתרה מכך, נפתחה גם שאלה נוספת: מי רצח את מאיה ?

לפחות על השאלה האחרונה בהפקה ענו במהלך החצי הראשון של העונה השלישית ובשל כך גם מדובר בחצי הטוב יותר של העונה. החצי השני, אשר התמקד בעיקר בגילויים שטובי, החבר של ספנסר, עבד עם מונה בקבוצת A, שלביירון, אביה של אריה, היה ויכוח עם אליסון בלילה שבו היא מתה מאחר והיא סחטה אותו ושלבלש ווילדן היה ככל הנראה קשר עם אליסון, החצי הזה היה בינוני במקרה הטוב. הפרקים שלו היו כמעט על גבול המשעממים ונראה היה שבהפקה "מורחים" את הסיפור וצולעים אל עבר פרק סיום העונה.

יתרה מכך, בהיעדר פרקי ציר (פרקים העוסקים בנושאים המרכזיים של הסדרה) חזקים לצופים נותר החלק של "אופרת הסבון" ולצערי זה לא מספיק. למי באמת אכפת אם עזרא ואריה ביחד או לא ? (בפרקי סיום העונה הם נפרדים) או שעזרא מגלה שיש לו ילד ? שאביו של כיילב מתגלה ? שוורן (אשר עובד במתקן הפסיכיאטרי שבו אושפזה מונה ולאחר מכן גם ספנסר) עדיין "חם" על ספנסר ? או שפייג' מתחילה לפחוד ?

בפועל, הסדרה קיבלה צורה של משחק של חתול ועכבר, אשר נראה שאין לו סוף. מצד אחד A רודפת את הבנות ולא נראה שידועה הסיבה לכך, גם אחרי עונה שלישית ומצד שני, האנה, אריה, ספנסר ואמילי מנסות לאתר את אותה A מיסתורית. עברו שלש עונות ולא התקבל ולו בדיל אחד של רמז לפתרון שתי התעלומות המרכזיות של הסדרה.

הפרק האחרון של העונה גם הציב בפני הצופים שאלות נוספות: מי זו שאנה המיסתורית, אותה גילו בפרקים הקצרים ששודרו ברשת בין סיום החצי הראשון לפרק המיוחד של חג "ליל כל הקדושים" ? דמות שארבע הבנות מגלות בפרק סיום העונה שהיא ביחד עם ג'נה גם סייעו לבלש ווילדן לאחר שאמה של האנה דרסה אותו כאשר פחדה על חייה. כמו כן, מתברר שמליסה, אחותה של ספנסר, קשורה לשתיים (שאנה וג'נה) ולא ברורה המעורבות שלה.

על פי סיום העונה השלישית מתברר שכולם קשורים לסיפור. זה כבר מגוחך והופך להיות תלוש מהמציאות. אם בתחילה נראה היה שיש הגיון כלשהו מאחורי הסיפור, עתה נראה שהסיפורים הופכים למגוחכים ובעיקר ללא כיוון מוגדר. אפילו הרצח של גארט השוטר נותר ללא פענוח, למרות שהוא התבצע כבר בפרק ה 13 של העונה. שאלה נוספת שעלתה היא: מה עלה בגורלו של ג'ייסון, אחיה למחצה של ספנסר (ואליסון) ? אשר לאחר שהיה שכוב במיטה בבית החולים בעקבות תאונת מעלית נעלם ? לא ברור גם אם A אחראית לכך, או שמא ג'ייסון ברח ביוזמתו או שבכלל הוא עובד עם A.

גם דמותו של לוקאס נותרה בגדר חידה. לא ברור מה התפקיד שהוא משחק בכל הסיפור הגדול. לכאורה, ובעיקר לפי סוף העונה השנייה, לוקאס היה בצוות של A, אך טובי מנסה לדרוס אותו ולא ברורה הסיבה המדויקת. בעונה הראשונה היה ברור שהוא מאוהב בהאנה, אך מהרגע שהאנה וכיילב הפכו לזוג זנחו לחלוטין את הנקודה הזאת בסיפור. נראה כאילו אין לדמות שלו אין ערך, ואכן כמעט בכל פרקי החצי השני של העונה הדמות שלו נעדרת, הייתי יכול לקבל זאת אך משום מה הוא תמיד באיזור ולא ברור מדוע.

הרעיון המגוחך ביותר הגיע בפרק האחרון של העונה. ארבע הבנות ניסו לטמון מלכודת לאישה במעיל האדום (אשר ככל הנראה אחראית לכל ההטרדות נגד ארבע הבנות) בכדי לגלות את זהותה, דרך מונה, אולם בסוף הפרק מתברר שגם מונה לא יודעת מי היא האישה באדום. אבל זה לא הקטע המגוחך. בדקות האחרונות, ולאחר שהבנות ניצלות מהבית השרוף, כאשר האנה מונה וספנסר חושבות שמי שהצילה אותן הייתה אליסון, נראה כאילו הן מתייחסות למונה במהלך הנסיעה שלהן ברכב פתאם כאחת מהן. העבר נשכח בשנייה ?

כיאה לסדרה, נסיים בשאלה: איך אפשר להמשיך ולצפות בסדרה שלא עונה על אף שאלה מרכזית במשך שלש עונות וכל הזמן פותחת שאלות חדשות שעל רובן המכריע היא לא טורחת לענות ? הצופה חייב להרגיש מתוסכל. בשנים האחרונות עלו שתי סדרות שנקטו בשיטה הזאת: Lost של רשת ABC ו The Killing של רשת AMC. בעוד שלמעריצים של הסדרה Lost לקח מעט יותר זמן לאבד עניין, הרי שלמעריצי The Killing לקח בדיוק עונה אחת בלבד להגיע להרגשה הזאת. עד כדי כך מצבה של The Killing היה גרוע שהיא כבר בוטלה לאחר העונה השנייה וחזרה ברגע האחרון ורק לאחר שקיצצה בצורה רצינית בתקציב. כמה זמן אתם חושבים שייקח למעריצי Pretty Little Liars לאבד עניין ? לפי דעתי, לא זמן רב ואולי חלק מהצופים (כמוני) כבר הגיעו למצב הזה. נכון, הסדרה עדיין ממכרת, אבל בוודאי שלא כמו בעונות הראשונה והשנייה.

אז, לראות או לא לראות ?

הצופים אשר מעוניינים לצפות בסדרה כאופרת סבון לכל דבר אולי עדיין ייהנו ממנה, אולם הצופים שראו בסדרה משהו מעבר לכך, לכל אותם צופים אני ממליץ: על פי העונה השלישית, אפשר להתחיל לנסות ולהשתחרר ממנה. עושה רושם שהמפיקים לא עושים דבר וחצי דבר בכדי לספק לקהל הסברים והצופה נשאר בתום עונה שלישית בת 24 פרקים בעיקר מתוסכל.

יתרה מכך, בעונה הזאת גם ניתן להבחין באלמנט שקורה בדרך כלל לסדרות וותיקות יותר: עושה רושם שהשחקניות כבר מגלמות את התפקידים שלהן על כוח האנרציה. בעיקר הדברים אמורים לגבי אשלי בנסון (האנה), שעושה רושם שהיא מנסה, כמו בלייק לייבלי בעונות האחרונות של Gossip Girl, לפתח לעצמה גם קריירה קולנועית.

יום רביעי, 27 במרץ 2013

6 אנקדוטות שאולי לא ידעתם על.. טקס פרסי האוסקר.



לפני מספר שבועות, התרחש טקס פרסי האוסקר ה-85. אין ספק שפרס האוסקר הוא הפרס הנכסף ביותר בקולנוע ברחבי העולם, שכל אחד חולם לקבל.

קבלו 6 אנקדוטות שאולי לא ידעתם על...טקס פרסי האוסקר.

1. הזוכה הצעירה ביותר בפרס עד כה היא טייטום אוניל, בת עשר כשקיבלה את הפרס המוזהב. דרך אגב, חייה האיישים של אוניל היו סוערים כאשר היא טוענת שאביה התעלל בה נפשית ופיזית ואף הוטרדה מינית מחבר של אביה (השניים מכחישים זאת). בשנת 2008, היא נעצרה על אחזקת סמים. המבוגר ביותר עד כה שזכה בפרס הנכסף הוא כריסטופר פלאמר, בן 82 בעת הזכייה. לפלאמר מוניטין רב מאחוריו כאשר לו שתי זכיות בפרס הטוני, שתי זכיות בפרס האמי וכאמור, זכיה באוסקר (ומועמדות נוספת לפרס זה).

2. מי שהועמד הכי הרבה פעמים לפרס האוסקר הוא וולט דיסני ז"ל (59 מועמדויות) והוא גם האיש שזכה הכי הרבה פעמים בפרס הנכסף (26)

3. פיטר או'טול הועמד 8 פעמים לפרס האוסקר ולא זכה מעולם. לאו'טול קריירה מצליחה כאשר מאחוריו סרטים כמו "הקיסר האחרון" (זוכה תשעה פרסי אוסקר), "לורנס איש הערב" (זוכה 7 פרסי אוסקר), "בקט" (זכה בפרס אוסקר אחד מתוך עשרה אליו הועמד), "אריה בחורף" (זכה בשלושה מתוך שבעה פרסי אוסקר אליו הועמד) ועוד. יש לציין כי או'טול זכה בשלושה פרסי גולובוס הזהב ופרס אמי אחד .

4. הסרט הארוך ביותר שזכה בפרס הסרט הטוב ביותר הוא "חלף עם הרוח" כאשר הוא נמשך 234 דקות (קרוב לארבע שעות). סרט זה, אגב, הועמד ל-13 פרסי אוסקר ומתוכם זכה ב-8. יש לציין, כי בהתאמת מחירי כרטיסים לאינפלציה, מדובר בסרט עם ההכנסות הגבוהות ביותר בארה"ב בכל הזמנים.

5. בכל שנה, 300 לימוזינות מנוצלות בערב האוסקר.

6. בשנת 2008, גילם הית' לדג'ר המנוח את דמותו של הג'וקר המשוגע ב"האביר האפל". השערות גורסות כי לדג'ר נכנס לתפקיד ברצינות, כך שהוא עצמו השתגע. באותה השנה, נפטר לדג'ר ממנת יתר. את פרס האוסקר בו זכה על תפקיד הג'וקר, קיבלו במקומו אמו ואביו ואחותו. באותו הזמן, הצטלם לדג'ר לסרט "מופע הפלאים של דוקטור פרנסוס", וזה לא הספיק לסיים את הצילומים. לכן, הוסיפו המפיקים לדמותו את היכולת לשנות צורה וכך ג'וני דפ, ג'וד לאו וקולין פארל גילמו את דמותו גם כן. בסרט מככב גם כריסטופר פלאמר בתפקיד ד"ר פרנסוס.


הערה: מדובר בפינה של שקד, קורא נאמן של הבלוג.

יום שני, 25 במרץ 2013

חג פסח שמח לכל בית עם ישראל.



חג פסח שמח לכולם.
מי ייתן ותרגישו חופשיים ומאושרים כפי שבני ישראל הרגישו כאשר יצאו ממצרים.

בוודאי שמתם לב ש...



הסדרות של רשת ה CW רשמו עליה בשבוע שעבר. שתי הסדרות של הרשת רשמו השבוע עליה, גם The Vampire Diaries אשר עלתה מ 1.1 ל 1.3 נק' מדד וגם Beauty & The Beast קפצה מ 0.5 ל 0.6 נק' מדד. הסיבה נעוצה בכך שרשת CBS לא העלתה את ערב השידורים הרגיל שלה בשל שידור משחקי המכללות. עושה רושם שחלק מהצופים של CBS עברו בערב הזה לרשת ה CW. נדמה גם שזה קורה בכל פעם שרשת ה CW מעלה פרקים חדשים לסדרות שלה ורשת ה CBS מסתפקת בשידורים חוזרים או ערבי ספיישל, במיוחד אמורים הדברים לגבי Beauty & The Beast . אולי ברשת ה CW צריכים לשקול להעלות את הסדרות שלהם בערב זה בזמן שרשת ה CBS מוציאה את הסדרות שלה לחופשה...

"אמריקן איידול" ממשיכה לצנוח. איפה הימים בהם "אמריקן איידול" הייתה מפלצת רייטינג ? הימים בהם היא הפחידה את שאר הרשתות ? עושה רושם שהתוכנית כבר לא מפחידה וששיאה כבר מאחוריה. כאשר The Voice ירדה בנתוניה העונה חשבו שאולי מדובר ברשת המשדרת (NBC), אולם עושה רושם שקהל הצופים האמריקאי מתחיל למאוס בתחרויות הזמר הללו ורואים זאת גם בירידה של The X Factor בעונתה השנייה למרות שבריטני ספירס הייתה אחת השופטות. עדיין מוקדם להספיד אותה מאחר והיא עדיין מנפקת נתונים טובים (3.6 נק' מדד ביום רביעי ו 2.9 נק' מדד ביום חמישי ללא פרקים חדשים לסדרות של רשת CBS), אבל ימיה כתוכנית "שוברת כלים" ככל הנראה נעלמו. מדובר בעוד תוכנית עם נתונים טובים וגם הם בירידה. ואני אומר, אולי די ?

Grey's Anatomy מגיעה לנתוני רייטינג שהיא לא מכירה. השבוע הסדרה הגיעה ל 3.0 נק' מדד, אולם בשבוע הקודם, כאשר רשת CBS העלתה פרקים חדשים לסדרות החדשות שלה הסדרה הניבה 2.6 נק' מדד בלבד. אז נכון, אין לה תוכנית שתוביל אליה בשעה שמונה, אבל בעבר הלא רחוק זה לא הפריע לה. צריך גם לזכור שמדובר בסדרה וותיקה, העונה הבאה שלה אמורה להיות העשירית שלה, ובשל כך גם יקרה יותר. אל דאגה, הסדרה לא בסכנה, מדובר עדיין באחת מהסדרות בעלות הנתונים הטובים יותר של הרשת, במיוחד בהשוואה למרבית הסדרות שלה, אבל ברשת צריכים להתחיל לשים לב אליה, משום שקשה לראות אותה שורדת מעבר לשנתיים נוספות. ואז גם יצטרכו לחדש חוזים לשחקנים הוותיקים. בכל מקרה, גם מצבה, כמו זה "אמריקן איידול", הוא ששיאה מאחוריה וזו רק שאלה של זמן מתי שהיא תגיע לסיומה.

ערב הקומדיות של רשת CBS ביום שני לא צולח את "תופעת שעון הקיץ". אנו נמצאים רק בשבוע השני שלאחר המעבר בארה"ב לשעון קיץ ואפילו רשת CBS הגדולה לא מצליחה להתגבר על התופעה. להוציא את How I Met Your Mother שהניבה 3.0 נק' מדד (גם במקרה שלה מדובר בנתונים נמוכים יחסית), שאר התוכניות של הרשת הניבו נתונים לא מספיק טובים: Rules Of Engagement, במה שמסתמן כעונה האחרונה שלה, הגיעה ל 2.3 נק' מדד , Mike & Molly ל 2.4 נק' מדד בלבד ו Hawaii 5-0 הגיעה ל 2.1 נק מדד. במקרה של האחרונה, מדהים לראות כיצד הסדרה שעד השנה שעברה שלטה בשעה עשר של יום שני מפסידה גם ל Castle, אשר לא מניבה נתונים גבוהים במיוחד. צריך לזכור ש Revolution חוזרת הערב בפרקים חדשים. יהיה מאד מעניין לראות את הנתונים של שלש הרשתות בשעה עשר.

Glee התעלתה על עצמה בשבוע שעבר. לאחר זמן רב, הסדרה הצליחה להנפיק בפרק ה 17 של העונה הרביעית שלה ערב אחד מושלם שבו כל אחד מהשירים שלה היה פגיעה בול (הרי העלילה סתם דפוקה, אז בואו נתמקד בשירים). קשה לי לזכור מתי בפעם האחרונה כל אחד ואחד מהשירים בפרק היה מוצלח בפני עצמו. בעבר היו פרקים בהם היו שניים או שלשה שירים מוצלחים, אבל הפעם כולם היו טובים מאד. מעל כולם בלטו: Against All Odds בביצוע של בליין ו My Prerogative של ג'ייק. כמו כן, היה נהדר לראות את מרלי כפוש ספייס מה Spice Girls ואגב, יוניק הייתה מתאימה יותר בתור סקארי ספייס, רק משום שזה היה מפחיד לראות אותה באותה תלבושת.

זאקרי ליוויי חוזר לטלוויזיה. קצת יותר משנה לאחר ש"צ'אק" ירדה מהמסכים זאק חוזר לטלוויזיה, אך הפעם מדובר רק בסרט טלוויזיה בשם Remember Sunday, אשר ישודר ב 21 באפריל. למזלו של זאק גם הפעם משחקת לידו אחת השחקניות היפות ביותר בתחום. בצ'אק הייתה לו את איבון סטראהובסקי ואילו בסרט הטלוויזיה הנ"ל הוא יזכה לככב בדרמה הרומנטית לצד אלכסיס בלדל המדהימה ביופיה. איך יש לשחקן הזה כל כך הרבה מזל ?


השבוע יגיעו לסיומן 4 סדרות, יעלו 2 תוכניות וכן יחזרו 2 סדרות לחצי השני של העונה.

הסדרות שיסיימו עונה השבוע:

יום רביעי: Whitney, The Neighbors.
יום חמישי: 1600 Penn.
יום ראשון: In The Flesh.

2 הסדרות החדשות שיעלו השבוע:

יום שני: The Voice חוזרת בעונה חדשה.
יום שבת: Orphan Black.

כמו כן, שתי תוכניות חוזרות לחצי השני של העונה:

יום שני: Revolution.
יום שבת: Doctor Who.

ניתוח: מדוע רשתות הברודקאסט האמריקאיות לא יכולות לייצר (או לא ייצרו) להיט ריאלטי חדש ?



יותר מעשור לאחר ש"הישרדות" האמריקאית שינתה את פני הטלוויזיה, תוכניות ריאלטי הפכו ל"כלי נשק" בידי רשתות הברודקאסט: לפני כשבועיים, התוכניות המובילות של רשתות ABC, FOX ו NBC היו תוכניות ללא תסריט. אבל יש בעיה מרכזית: שלש התוכניות, The Bachelor, American Idol ו  The Biggest Loser, נבנו בזמן או לפני תקופת משטרו (הראשון) של ג'ורג' בוש. אין בושה בכך שסובלים מפרנצ'אייז, אך בעוד שנראה שבכבלים מייצרים תוכניות ריאלטי חדשות מדי חודש, ארבע הרשתות הגדולות לא העלו תוכניות ריאלטי מוצלחות מאז שנת 2011, השנה בה עלתה The Voice ברשת NBC ו The X Factor ברשת FOX. השנה האחרונה שבה רשת CBS העלתה תוכנית ריאלטי מצליחה הייתה בשנת 2010, כאשר עלתה התוכנית Undercover Boss, ורשת ABC לא הצליחה לייצר תוכנית ריאלטי רצינית מאז שנת 2008 כאשר השיקה את Wipeout, למרות שבשנת 2009 עלתה Shark Tank וצברה תאוצה, אך עדיין לא מדובר ב"תוכנית ששוברת כלים". אז, האם ניתן להצביע על משבר בנושא הריאלטי עבור רשתות הברודקאסט ? בהתבסס על מה שרבים מהעוסקים בריאלטי ניתן להצביע על 5 סיבות, אשר יצביעו על המשך תקופת היובש בנושא.

1. רשתות ברודקאסט לא ממהרות לייצר תוכניות שכאלו.

בשעה שלרשתות הכבלים יש זמן שידור רב בכדי להשיק תוכניות ללא תסריט, לרשתות הברודקאסט יש זמן מועט יותר באופן יחסי. תחשבו על הדברים הבאים: לוחות השידור של רשתות הכבלים מציגות סדרות באורך של 6, 10 או 13 פרקים, פועל יוצא מכך הוא, שהלוחות משתנים מדי מספר חודשים, ובכך הם מאפשרים לנסות דברים חדשים. רשתות הברודקאסט שומרות על המבנה של מספר הסדרות שבדרך כלל חוזרות בלוח המשדרים שנה אחרי שנה. יתרה מכך, מפרסמים משלמים פחות על פרסומות בתוכניות ללא תסריט. זו גם סיבה מרכזית, שרשתות השידור מצמצמות את מספר תוכניות הריאלטי לכ"שליש או רבע משעות השידור שלהן", כך טוען מקור בתעשיה. ומספר של תוכניות חדשות ללא תסריט אף קטן בהרבה, משום שתוכניות רבות שהחלו את הטרנד (American Idol, The Bachelor, The Amazing Race, Celebrity Apprentice) מסרבות לגווע. חלקן, כמו American Idol, תופסות עד שלש שעות שבועיות. "לכל רשת יש מספר מהסדרות הללו" טוען מייק דארנל, נשיא המחלקה האלטרנטיבית של רשת FOX "הן ממלאות שעות רבות וסותמות חורים רבים...וגם כעת הן עדיין מספקות נתונים טובים" וכאשר יש לך להיט, אפילו אם הוא לא "חזק" כפי שהיה בעבר, אין מן ההגיון לוותר עליו. ג'ון סאד, סגן הנשיא האחראי על תוכן אלטרנטיבי ותוכניות הלילה עבור רשת ABC אומר, כי השארת תוכניות הריאלטי הוותיקות והמצליחות בחיים ובצורה טובה הופכות להיות משימה גדולה של מפיקי הריאלטי "התוכניות שמשגשגות הפכו למעין ליגת ספורט" הוא ממשיך וטוען "הן ממשיכות וממשיכות באופן שתוכניות בעלות תסריט לא מצליחות."

אך בעוד שהגיוני שרשתות ישקיעו אנרגיה רבה בכדי לשמר את להבות התוכניות הוותיקות, הגבלת מספר הסדרות החדשות שהן משיקות מצמצמות את האפשרות לייצר את הלהיט הבא, לימים בהם התוכניות הוותיקות ידעכו וייעלמו. רשת כבלים כגון TLC מפיקה להיט אחר להיט, משום שהיא מייצרת תוכניות רבות שנה אחר שנה: עבור כל Here Comes Honey Boo Boo, ישנם שניים או שלשה "פלופים" כגון Sin City Rules או Starter Wives. רק לשם השוואה, ארבע רשתות הברודקאסט ביחד (כאשר רשת ה CW יוצאת מהמשוואה) הציגו רק 6 תוכניות ללא תסריט עד סוף חודש מאי: ארבע תוכניות (The Job של רשת CBS, שכבר נפחה את נשמתה, The Taste של רשת ABC ביחד עם Splash ו Bet on Your Baby, ולרשת NBC יש את Ready for Love). וספיישל אחד (Stars in Danger: The High Dive של רשת FOX). הרשתות ינסו תוכניות נוספות בקיץ, אך אפילו אם הפרויקטים יצליחו, הכסף שיגיע מהן הוא קטן בצורה יחסית. נוסף על כך, בשעה שהרשתות לא מהססות לבזבז מיליונים על גבי מיליונים על דרמות וקומדיות רבות, שרבות מהן אפילו לא יזכו לראות אור יום, מנהלים נראים כמהססים להעביר חלק קטן מכך עבור תוכניות ללא תסריט, כך טוען אחד מהמפיקים הוותיקים שעסקו בתעשיית הריאלטי. "אם תגרום להם (למנהלים) להיות גלויים, הם יודו שקשה להם לגרום לבוסים שלהם להפיק פיילוט ולייצר תכנים חדשים."

2. כאשר רשתות מפתחות תוכניות חדשות, הן "הולכות על בטוח".

זה היה קל עבור מפיקי תוכניות ריאלטי לקחת סיכונים ולנסות משהו חדש, משום שבתחילת עידן הריאלטי הימורים שכאלה הסתיימו בדרך כלל בהצלחה. "כל רעיון שצץ היה מושך לפחות מעט קהל שהביע עניין" אומר דארנל. סאדה של רשת ABC מצביע על כך שלפחות אחת מתוך שתי תוכניות שכאלה שהושקו בתקופה הנ"ל הצליחו, ויכול להיות שהוא אפילו שמרן בתגובה שלו. בגלל שלתוכניות הריאלטי היה אחוז הצלחה גדול מאד, היה קל למפיקי תוכניות אלטרנטיביות לשכנע את הבוסים של הרשתות להמר עליהם. סלבס פוצחים בריקוד ? מדוע לא !!! תוכנית הכרויות בה המחזרים לובשים מסכות בכדי להסתיר את זהותם ? הבה נעשה זאת ! במילים אחרות, בלקחת סיכונים בתחום הריאלטי לא היווה סיכון של ממש.

אבל בימינו, ברשתות הברודקאסט אחוז ההצלחות\כשלונות עבור תוכניות ללא תסריט השתנה בצורה משמעותית: רובן נכשלות, מעט מצליחות בגדול. ולכן, היות ומפיקי תוכניות ריאלטי מקבלים מעט אפשרויות להצליח מאשר דרמות או קומדיות - רשת NBC תשיק עד תום העונה 10 תוכניות בעלות תסריט ורק תוכנית ריאלטי אחת - הסיכונים גבוהים בהרבה. האחראים על שיבוצי תוכניות "הולכים על בטוח". כלומר, 'בואו נעשה משהו שכבר עשינו בעבר'" כך טוען ותיק בתעשית הריאלטי. "זה בדיוק כמו עם הדרמות, שבה אומרים 'בואו נעשה עוד סדרות רפואה' יש רשת בטיחות [כאשר "הולכים" על משהו מוכר]." אחרי הכל, אם רעיון "על בטוח" נכשל - 7 תחרויות השירה או טוויסט קטן של The Bachelor - קל להאשים שיווק גרוע או שעת שיעור בעייתית. אך אם מפיקים מנסים משהו רדיקלי וצופים לא מגיעים לצפות, הפוקוס אחריי "המוות" של התוכנית יתמקד בסיבה ל: מדוע מישהו חשב שזה בכלל יצליח ? "העסק הזה שם אותך במצב מפחיד" טוען מקור נוסף בתוך התעשיה "זה קשה להיות חסר פחד." אנדי דהנארט, אשר מכסה את התוכניות ללא תסריט באמצעות אתר אינטרנט בעשור האחרון, גורס שהזהירות בה נוקטות הרשתות מתעלמות מהעבר של התחום. "לעיתים נדירות הן לוקחות סיכונים, עובדה לא מפתיעה וגם אירונית, בהתחשב בכך ש"הישרדות" נדחתה על ידי כמעט כולן ובסופו של דבר שינתה לחלוטין את מפת הטלוויזיה של ימינו, החל מהנוכחות של תוכניות ריאלטי ולהעדר שידורים חוזרים בתקופת הקיץ," הוא מציג את טענותיו "כאשר מישהו כבר לוקח סיכון וזה משתלם, כולם מנסים ללכת בעקבותיו, וזאת במקום לקחת את הסיכונים בעצמם."

3. רשתות הכבלים "הציפו" את השוק, ובכך הן מקשות על רשתות הברודקאסט להתבלט.

למרות שישנן מעט מאד שעות שידור פנויות עבור תוכניות ריאלטי ברשתות הברודקאסט, ככל הנראה אין הגבלה עבור תוכניות ריאלטי עבור תוכניות ריאלטי ברשתות הכבלים. כפי שציינתי קודם לכן, ענקי ריאלטי כגון TLC, Discovery, A&E, Bravo או !E מעלות כ 12 תוכניות חדשות בכל שנה, חלקן אפילו עולות ויורדות מבלי שרבים שמים לב אליהן. נראה שאין רשת כבלים, שלא מתרחבת לתוכניות ללא תסריט, כגון ערוצים שלא חשבתם שיעשו זאת כגון: IFC, AMC, the Weather Channel ו רק לפני מספר שבועות, CNBC. "תוכן מקורי בטלוויזיה צובר תאוצה" מציין אלי הולצמן, נשיא של All3Media America והמפיק בפועל של Undercover Boss. "קראתי שמדובר במספר של כ 600 תוכניות חדשות עלו לראשונה בטלוויזיה בשנה שעברה והשנה יכול להיות שהמספר יגיע ל 1,200." יתרה מכך, ברגע בו נראה שנוצר רעיון מצליח עבור תוכניות ריאלטי, רשתות כבלים מתחילות לחקות אותו. "ישנו פאקטור של פיתוח התוכנית" מסביר מקור בתוך התעשייה "אם אתה מעלה תוכנית ברשת כבלים, שנה לאחר מכן, יש 25 תוכניות דומות." והיות ורשתות הכבלים מציפות את השוק עם גרסאות שונות של אותו רעיון "ישנן מעט קטגוריות שלא נגעו בהן, אשר יעלו את הערך של הרשתות," ממשיך הולצמן ומסביר "מדובר בסבך כה גדול, שחייבים להיות יותר גדולים ובעיקר שונים יותר." או כפי שדארנל מרשת FOX מדגיש "התחום עבר תהליך של התבגרות. הכוונה לכך, שמעט מהן יוצאות לפועל, רק משום שקיימת ביקורת שמקורה בקהל הצופים. לא ניתן להדהים צופים עם רעיון שהם כבר מכירים."

4. רשתות הברודקאסט ממשיכות לנצל את אותו מאגר אנשים.

מנהלי רשתות טוענים כי הדלתות שלהם פתוחים תמיד לכל אחד בעל רעיון, אך המציאות היא, שמנהלי רשתות הברודקאסט החלו לסמוך רק על מספר מפיקים מצומצם שהם מכירים וסומכים עליהם - מארק ברנט (Survivor, Shark Tank, Celebrity Apprentice), ארתור סמית (Hell's Kitchen), FremantleMedia (American Idol, The X Factor), פרימנטל-מדיה (American Idol, The X Factor), אנדמול (Big Brother) - מאשר לבטוח במישהו חדש שלא בנה לעצמו שם. "הראו לי מתי לאחרונה קנו ברשתות תוכנית מאדם לא ידוע, " כך טוען מפיק וותיק של תוכניות ללא תסריט. "הן לא פתוחות לספקים חדשים." מנהל אחד של אחת הרשתות מסכם את הנקודה: "...כל הרשתות צימצמו את מספר האנשים איתם הם מוכנים להיכנס להתחייבות של מיליוני דולרים." בעבר, הימור על מפיק לא מוכר (ראו את הדוגמא של של ברנט לפני "הישרדות") לא היה עניין גדול, משום שתוכנית ללא תסריט נחשבה כ"אלטרנטיבית". התוכניות שקדמו ל"הישרדות" (תחשבו על Real People או Kids Say the Darndest Thing) נחשבו כ"סותמי חורים" בלוחות השידורים במקום שידורים חוזרים. "זה היה מעין פילטר" מסביר הולצמן. אך כעת, רשת FOX בונה את כל הלוח שלה סביב "אמריקן איידול" או The X Factor, נתוני הרייטינג של רשת NBC נעלמים ללא The Voice באיזור. "כבר לא מדובר באלטרנטיבה" מוסיף הולצמן. "מדובר במרכז". אחד ממנהלי רשתות הברודקאסט מסכם ש"אנחנו אחראים לכך באופן חלקי על ההסתמכות על אותם אנשים," אך מדגיש שהסיכונים בהפקת תוכנית מצליחה עבור רשת ברודקאסט מצריכה ניסיון, שיש רק למעט אנשים. "נדרשת מיומנות ברמה גבוהה בכדי להפיק תוכניות מהסוג הזה," מוסיף אותו מנהל.

5. רשרות הברודקאסט מסרבות להתנסות בפורמאט המצליח ביותר של רשתות הכבלים: דוקו-אופרת סבון.

הסדרה Duck Dynasty של רשת A&E מנצחת כמעט כל תוכנית של רשת NBC ואילו Here Comes Honey Boo Boo הפכה לתופעה. רשת Bravo העלתה ספין אוף אחר ספין אוף ל Real Housewives. כל שלש הפרויקטים הללו הן ואריציה של פורמאט "דוקו-אופרת סבון", אשר שמות דגש על אנשים משונים, מאשר על תחרויות. התוכניות בפורמאט הנ"ל משודרות בכל רשתות הכבלים, אך לא נמצא להן זכר ברשתות הברודקאסט. הרשתות הנ"ל מבטלות את התוכניות הללו כשהן מציינות שמדובר בסוג שמתאים ל"תוכניות כבלים" בלבד. "החלוקה בין רשתות ברודקאסט לרשתות כבלים היא שרירותית ומלאכותית, דרך בה מנהלים מסבירים חוסר חזון או קריאטיביות" מצביע אחד מהמקורות בתעשיית הריאלטי.

דארנל, אשר עמד מאחורי ה"דוקו-אופרת סבון" החלוצה The Simple Life, מתעקש שהוא לא סגור בפני שום פורמאט. "אני פתוח בפני כל דבר שיעבוד. אני בהחלט מוכן לנסות "דוקו-אופרת סבון" או קומדיות" הוא אומר "אבל אחת הסיבות [שתוכניות "דוקו-אופרת סבון" בכבלים] מצליחות היא שעות האוויר השבועיות הרבות." זה נכון: רשתות הכבלים מפנות את הליין אפ היומי לשידורים חוזרים של "דוקו-אופרת סבון" ומקדישות סופי שבוע שלמים לשידורים של עונות מלאות של תוכניות כאלו. אך רשתות ברודקאסט עדיין יכולות להעביר את התכנים הללו באתרי אינטרנט כגון Hulu או באתר הרשת; הן גם יכולות להתנסות בשידורים חוזרים של ריאלטי בשעות היום ובשעות הלילה המאוחרות. הסירוב לפורמאט שלם של תוכניות ללא תסריט בטלוויזיה נראה מטופש, במיוחד כאשר הרשתות מאבדות צופים במרבית משעות השידור ותוכניות הריאלטי ברשתות הברודקאסט נמצאות בשפל קריאטיבי. יהיו "פלופים", זה אכן יקרה, אז מה ? כמעט כל הדרמות והקומדיות של רשתות הברודקאסט העונה התבררו כ"פלופים", אך ארבע רשתות הברודקאסט עדיין מבזבזות מאות מיליוני דולרים להפיק פיילוטים לעשרות תוכניות בעלות תסריט. אם רשתות הברודקאסט מעוניינות למצוא דור חדש של להיטי תוכניות ריאלטי, הן יצטרכו לקחת סיכונים נועזים ולקחת בחשבון שיהיו מספר כשלונות מביכים. אך כפי שדהנארט מדגיש "בלי כישלונות, כיצד תוכל לדעת מה יעבוד או ייכשל ? כיצד תלמד ?"

הערה: הניתוח מבוסס על כתבה של ג'וזף אדליאן, כתב התרבות האמריקאי.

יום ראשון, 24 במרץ 2013

המלאכיות של שנות השמונים: מקום 7.

כאשר אני יושב היום על כסא במקום העבודה שלי אני מנסה לחשוב על הזמרות, כוכבות הסרטים וסדרות הטלוויזיה של שנות השמונים, אני תוהה, לאן הן נעלמו ? כמה פוטנציאל יכול היה להיות להן ולמה הן לא הצליחו. רבות מהנשים הללו ראויות להיזכר ולא להישכח במעמקי הנשייה. בשבועות הקרובים אעלה על הכתב את העלית של הנשים הללו במצעד בכדי שגם הדור הצעיר יותר יתוודע אליהן. אני בטוח שאשכח רבות אחרות, אך אולי בעתיד אכתוב מצעד שני ואכניס אותן לרשימה השנייה. נכון לעכשיו, אלו הנשים שעולות במוחי כשאני חושב על שנות השמונים.

כמו כן, אציין את הלהיטים הגדולים ביותר של המלאכיות, או את הסרטים בהן הן שיחקו. אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם על השירים\סרטים\סדרות של המלאכיות.



מקום 7:



קים בסינגר – מעשית היא כיכבה במספר סרטים במהלך שנות השמונים אולם רק לקראת סוף העשור היא זכתה להכרה כסמל סקס. הסרטים שהפכו אותה לכזאת היו "באטמן" ובמיוחד "תשעה וחצי שבועות של שכרון חושים". מדובר באחת הנשים שבתקופת הזוהר שלה נחשבה לאחת היפות והסקסיות בתבל, וגם שחקנית לא רעה בכלל. חבל שהיא לא הצליחה למנף את ה"נכסים" שלה להצלחה גדולה יותר.


הפרויקטים הבולטים של קים בסינגר:



1978: Katie: Portrait of a Centerfold (סרט טלוויזיה).
1979: From Here to Eternity (מיני סדרה).
1980: From Here to Eternity (סדרה, 11 פרקים).
1981: Hard Country.
1981: Killjoy.
1982: Mother Lode.
1983: Never Say Never Again (סרט ג'יימס בונד מחוץ לקאנון עם שון קונרי).
1983: The Man Who Loved Women.
1984:  The Natural (סרט עם רוברט רדפורד וגלן קלוז).
1985: Fool for Love.
1986: Nine 1/2 Weeks (סרט אירוטי עם מיקי רורק שהפך אותה לסמל סקס).
1986: No Mercy (סרט עם ריצ'ארד גיר).
1987: Blind Date (סרט עם ברוס ויליס).
1987: Nadine (סרט נחמד עם ג'ף ברידג'ס).
1988: My Stepmother Is an Alien (סרט עם דן אקרויד ואליסון הניגן).
1989: Batman (הסרט הטוב ביותר בגרסה הקודמת עם מייקל קיטון).
1991: The Marrying Man.
1992: Final Analysis (סרט עם ריצ'ארד גיר, אומה טורמן ואריק רוברטס).
1993: The Real McCoy.
1993: Wayne's World 2.
1994: The Getaway.
1997: L.A. Confidential (סרט נהדר עם קוין ספייסי וראל קרואו).
2000: I Dreamed of Africa.
2000: Bless the Child.
2002: Eight Mile.
2002: People I Know (סרט עם אל פאצ'ינו).
2004: The Door in the Floor (סרט עם ג'ף ברידג'ס).
2004: Elvis Has Left the Building.
2004: Cellular.
2006: The Sentinel (סרט עם מייקל דאגלאס, קיפר סאת'רלנד, אווה לונגורדיה).
2006: The Mermaid Chair (סרט טלוויזיה).
2008: While She Was Out.
2010: Charlie St. Cloud (סרט עם זאק אפרון).

פינת המענה לקוראים, והשבוע: 90210, The Mentalist, Sherlock, Once Upon A Time ועוד...

השאלה היחידה שהגיעה השבוע מהבלוג הייתה מאדיר לוי ועסקה, איך לא, ב 90210:

למה אף פעם לא שמים ברשת הCW שידורים חוזרים של 90210 ?? הינה למשל היום היא אמורה להיות משודרת באמריקה אחרי יומני קרי ו90210 צריכה להיות אחריה ( היא יצאה לפגרה ) אז למה לא שמים את 90210 בשידור חוזר ? שמו היום Hart Of Dixie שזה לא קשור כי היא משודרת בימי שלישי .. למה ?



תגובה:

התשובה ברורה. ראשית, ברשת לא ממש אהבו את הסדרה, אך כל עוד היא הציגה מספרים סבירים היא נשארה בלוח המשדרים. אך בשנתיים האחרונות, כאשר המספרים כבר לא היו טובים היא נשכחה עד אשר בוטלה העונה. בשל כך, ברשת מעדיפים לקדם סדרה שכנראה תחזור לעונה נוספת (Hart Of Dixie) או שיש לה סיכוי לחזור לעונה נוספת (Beauty & The Beast). אין טעם לשדר שידורים חוזרים של סדרה מתה ושברשת כבר מזמן לא סובלים.

הגיע גם קובץ שאלות במייל:

1. מתי המהפכה אמורה לחזו בפרקים חדשים?

2. האם זה שכנראה יחדשו את האישה הטובה זה אומר שלמנטליסט יש פחות סיכוי לשרוד?

3. לגביי הסדרה השעה של BBC: א. מה דעתך עליה? ב. האם תהיה עונה 3?

4. לגביי שרלוק: א. מתי עונה 3 אור לעלות שידור ב. קראתי איפהשהו שוזמנה עונה 4, זה נכון?

5. לגביי היה היה פעם: סדרת הבת מתוכננת לעונה הבאה?

6. לגביי S.H.I.L.D: הסדרה אמורה לעלות בעונה הבאה?

7. לגביי הגירסה האמריקאית לחיים זה לא הכל: לא רשת CBS קנתה את הזכויות בתחלה? כי ראיתי שעכשי זה ב ABC .

8. מתי תפרסם לוח הערכות סופיות לקראת העונה הבאה?

9. מה הסדרה הכי טובה שעלתה השנה ברשתות הברודקאסט (לא הכי מצליחה אלא הכי איכותית [במידת האפשר])?



תגובה:

1. ביום שני ה 25 במרץ 2013, כלומר מחר.

2. במידה מסוימת. זה תלוי בכמה גורמים: באם ברשת ישמרו על מספר התוכניות הקבוע שלהם גם השנה, כמה פיילוטים הם עומדים לאשר, האם ברשת עומדים לייסד רצועת שידור נוספת לקומדיות ובכך להוריד שעה של דרמה. כרגע הסיכויים נראים סבירים. נצטרך להמתין להדלפות מהרשת.

3. עד עתה ראיתי את העונה הראשונה בלבד ופירסמתי לה שלב סיכום עונה. הסדרה בוטלה לאחר שתי עונות בלבד ולא תהיה עונה שלישית. חבל.

4. אין תאריך לעונה השלישית של "שרלוק", כרגע מצלמים אותה. וכן, אושרה לה ככל הנראה עונה רביעית (כך לדברי השחקנים), אם כי לא יצאה הודעה רשמית.

5. לא, כרגע עונת הפיילוטים סגורה, קשה לראות כיצד יכניסו את הפרויקט לעונה הנוכחית, למרות שזה אפשרי.

6. במידה ויאשרו אותה היא אמורה לעלות בעונה הבאה.

7. מה זה משנה ? בעונה הזאת הפרויקט מקושר לרשת ABC.

8. אפרסם את לוח ההערכות הסופי בסוף חודש אפריל או תחילת חודש מאי, עוד לא החלטתי.

9. להערכתי, Nashville של רשת ABC.


חג אורים שמח.

יום רביעי, 20 במרץ 2013

שלב סיכום עונה: Ripper Street, עונה ראשונה: לא עונה על הציפיות.



כאשר מעלים את המונח Ripper בהקשר לסדרה אנגלית מיד עולה בלב כל צופה סדרות ממוצע המונח "ג'ק המרטש", הרוצח המפורסם, אשר רצח 5 (ויש אומרים שגם 7) פרוצות ולא נתפס מעולם. הסדרה הנ"ל אמנם מתרחשת ב"וייטצ'אפל", המקום בו התרחשו אירועי הרצח של ג'ק המרטש, אולם האירועים מתרחשים כשנה לאחר הרצח האחרון.

הסדרה מתמקדת במפקח ריד (מת'יו מקפאדן), אחד מהאנשים אשר היו ממונים על חקירת ג'ק המרטש, בסגנו הסמל דרייק (ג'רמי פלין) וקפטן הומר ג'קסון (אדם רוטנברג), אמריקאי שהגיע משיקאגו ביחד עם לונה סוזאן (מיאנה בורינג), שהופכת למאדם המנהלת בית בושת, ואשר הופך לחוקר הפתלוגי של המפקח ריד.

העונה הראשונה מורכבת משמונה פרקים (וכך גם תהיה העונה השנייה שכבר אושרה) והבעיה הנראית לעין לאחר צפייה בעונה כולה היא: שמלבד הפרק הראשון והפרק האחרון של הסדרה, היא לא עוסקת בנושא שלשמו מרבית מצופיה התרכזו לצפות בה: הניסיון ליצור פתרון נוסף לסיפורו של ג'ק המרטש.

בששת פרקי העונה (פרקים 2 עד 7 ולמעשה גם במרבית הפרק הראשון), Ripper Street הינה סדרת משטרה לכל דבר. בפרקים הללו השלישיה (המפקח, הסמל והחוקר הפתלוגי) פותרת בעיות כגון ניסיון להטמין פצצות אשר אמורות לחסל חצי מלונדון, אמריקאים המגיעים בכדי לחסל חשבונות עם הומור ג'קסון, פדופיל המצלם את קורבנותיו, אדם שמרעיל אנשים ועוד... מהבחינה הזאת, האלמנט היחיד שמפריד את הסדרה משאר סדרות המשטרה המשודרות כיום הוא שהיא מתרחשת באנגליה של שנת 1889.

לסדרה יש גם אלמנטים יהודיים. שני פרקים מלאים הוקדשו לסיפורים הקשורים לעם היהודי. פרק אחד עסק בחיסולו של יהודי רוסי ואילו פרק אחר עסק במנהלת בית יתומים יהודיה, אשר מכירה רוצח המנהל סינדיקאט של ילדים הפושעים עבורו ברחובות, כולל מעשי רצח. יתרה מכך, במהלך העונה כולה המפקח ריד גם מנהל רומן מחוץ לנישואיו עם אותה מנהלת בית יתומים.

הסיבה לרומן של המפקח היא שאשתו מסתגרת מפניו לאחר ששנה קודם לכן, בדימדומיה של חקירת המרטש בתם נעלמת במימי נהר לאחר שהמפקח לקח אותה איתו בעת שהוא עקב אחר אחד המועמדים, אשר חוזר בפרק סיום העונה, אם כי היא לא מודעת לכך עד לפרק סיום העונה ורק חושבת שבתם מתה.

ישנם מספר סיפורי משנה בסדרה במהלך העונה כגון מערכת היחסים הסבוכה בין הומר וסוזאן והניסיון של הסמל דרייק לגרום לרוז, פרוצה בשירותיה של מאדם סוזאן, להיות החברה שלו (ולימים אשתו). העלילות מעניינות, אולם הצופה מצפה שבכל פרק יעסקו בסיפור שלשמו הוא שם לב לסדרה, ג'ק המרטש, ורק בפרק האחרון מקבלים טעימה ממה שהיה צריך לעשות יותר במהלך העונה כולה. לפי דעתי, אי אפשר לקרוא לסדרה Ripper Street ולא לעסוק בסיפורו של ג'ק המרטש ביותר מפרק וחצי במהלך עונה של שמונה פרקים.

כיאה לסדרה בריטית איכות התסריט טובה וגם המשחק של מרבית מהשחקנים ללא רבב, אולם אם זה היה תלוי בי הייתי מלהק בצורה אחרת את דמותו של המפקח ריד ולא לוקח לתפקיד את מת'יו מקפאדן, אשר נראה יותר כחנון ופחות כמפקח משטרה קשוח. גם כאשר מת'יו נאלץ לגלות רגישות, בעיקר בפרק האחרון, המשחק שלו נראה מעט מאולץ.

אז, לראות או לא לראות ?
אפשר לראות. התסריט טוב מאד, המשחק (ברובו) טוב והסיפורים סבירים (עם נגיעה יהודית רחבה ובכך קיימת גאווה מסוג מסוימת), אך בסופו של דבר, העונה הראשונה של הסדרה לא מספקת לצופה את מה שהוא ציפה לו: לגעת נגיעה רחבה יותר בסיפורו של ג'ק המרטש. עבורי מדובר באכזבה, אך הצופים שמגיעים ללא ציפיה מוקדמת, ככל הנראה, ייהנו ממנה יותר.

יום שלישי, 19 במרץ 2013

בוודאי שמתם לב ש...



סדרה שנעדרת מלוח הקיץ של רשת ABC Family. רשת ABC Family הודיעה על מועדי סדרות הקיץ שלה לשנת 2013 ולצד עליית 2 דרמות חדשות (The Fosters, Twisted) וקומדיה חדשה (Dancing Fools) וחזרת מספר סדרות וותיקות (Pretty Little Liars, Switched at Birth, Baby Daddy, Melissa and Joey) סדרה אחת בולטת בהיעדרה, ולא, אני לא מתכוון לכך ש The Secret Life of the American Teenager לא חוזרת לעונה שישית, אלא לכך ש The Lying Game לא מקבלת כבר עתה הודעה על חידוש לעונה נוספת, או הוספת פרקים נוספים לעונה השנייה שלה. עתיד כל שאר הסדרות של הרשת ידוע, אולם עתידה של The Lying Game עדיין לא ברור. גם בשנה שעברה, ולמרות שמועות שרצו ברשת החל מהרגע שהסדרה סיימה את העונה הראשונה שלה, עבר זמן רב עד אשר הגיע האישור הרשמי לעונה שנייה של הסדרה ושמונה חודשים מהרגע שהעונה הראשונה הסתיימה ועד שהעונה השנייה עלתה לאוויר. הנתון המעניין הוא, שהסדרה שמרה במשך כל העונה על אותם נתונים מסוף העונה הראשונה שלה. כלומר, הצופים שמרו לה אמונים למרות הזמן הרב שעבר בין העונות. השאלה היא, ובעקבות העובדה שהסדרה סיימה לפני מספר ימים את 10 הפרקים של העונה השנייה שהוזמנו לה עד כה, האם היא תחזור בפרקים נוספים ? נתוני הרייטינג ממש גבוליים וזה יהיה תלוי בעיקר ברצון של הרשת. בכל מקרה, גם אם תחודש לא נזכה לראות אותה בחודשי הקיץ. מעריצי הסדרה כוססים ציפורניים ובצדק...

למועד סיום סדרה של רשת CBS. רשת CBS פירסמה את מועדי סיום עונת 2013-2012 והנתון הבולט הוא, שהסדרה הראשונה של הרשת, אשר מסיימת את העונה היא דווקא The Good Wife האיכותית ב 28 באפריל. האם הנתון הזה אמור להדאיג את המעריצים, אשר חוששים שהסדרה לא תקבל חידוש לעונה נוספת ורואים בכך סימן אזהרה ? לאו דווקא. בעונה שעברה הסדרה הסתיימה בתאריך דומה (29 באפריל 2012) והסדרה בכל זאת חודשה. כמו כן, ברשת חידשו חוזה לשחקן היחיד שלא היה תחת חוזה (ג'וש צ'ארלס). עדיין מוקדם לשמוח ולחשוב שהסדרה בוודאות חוזרת לעונה נוספת, בעיקר משום שנתוני הרייטינג שלה לא טובים (בלשון המעטה) והשאלה היא רק: האם ברשת מוכנים לסבול עונה נוספת של הסדרה למרות הנתונים הבינוניים ? העובדה שהסדרה נמכרה לסינדיקציה בשלב הזה של העונה אמורה דווקא לסייע לה, משום שברשת ירצו למקסם את ההכנסה ולהעניק מספר פרקים רב ככל שיהיה אפשר, משום שככל שמספר הפרקים גבוה יותר כך גם ההכנסה. נכון לעכשיו, הסדרה בדרך הבטוחה לחידוש.

מה שרשת ABC עושה לסדרה Nashville מזכיר מאד את מה שרשת NBC עשתה לסדרה Chuck במשך השנים. מבין התוכניות המוזיקליות המשודרות העונה בשלש רשתות שונות (Glee ברשת FOX, לרשת NBC יש את Smash ואילו רשת ABC מציגה את Nashville) הרי שלפי דעתי Nashville היא האיכותית מכולן (אני כבר רואה את מעריצי הסדרה Glee קופצים מכיסאם במחאה, להם אני אומר: תחזרו בבקשה לשבת זו אפילו לא תחרות צמודה). למרות זאת, ברשת ABC החליטו לשחק עם אופרת הסבון המוזיקלית שלה בשנתה הראשונה וזאת למרות שמתחילת העונה הסדרה נאבקת בנתוני הרייטינג שלה. ראשית, הסדרה עלתה באיחור רב, כאשר הפרק הראשון של הסדרה שודר רק ב 10 באוקטובר, ולאחר שהסדרה שידרה 8 פרקים בלבד היא יצאה לחופשת החגים כבר ב 5 בדצמבר 2012 וחזרה רק ב 9 בינואר 2013 בפרקים חדשים. הסדרה אמנם שידרה 5 פרקים בשבועות הבאים (9 בינואר עד ה 13 בפברואר), אך לאחר מכן שוב היא יצאה לשבוע חופש (ב 20 בפברואר לא שודר פרק חדש). ברשת לא הסתפקו בכך ולמרות ששידרו פרק חדש ב 27 בפברואר, הסדרה יצאה לחופשה עד ה 27 במרץ. איך הסדרה הייתה אמורה לצבור מומנטום ? לא פלא שמצבה ברייטינג לא טוב. במידה והיא תבוטל בסופו של דבר זו תהיה אבדה גדולה לחובבי הסדרות המוזיקליות. נכון, מדובר באופרת סבון, אבל לפחות מדובר באופרת סבון איכותית. לפחות עד כה.

לביצוע נחמד מאד בסדרה Glee בשבוע שעבר. כאשר מגיע להעניק מילה טובה לסדרה צריך לעשות זאת ובשבוע שעבר, לאחר אין ספור שירים בינוניים הגיע דווקא ביצוע מעניין ומעורב לשני שירים של "להקות בנים": Bye Bye Bye של להקת NSync ו I want It That Way של ה"בקסטריט בויז". למען האמת, אני מתפלא שבסדרה לא הקדישו יותר לנושא של "להקות בנים". המיקס היה מעניין ובעיקר שונה. חבל שלא עושים זאת יותר.
  
אחת מהסדרות הטובות ביותר בארבע העשורים האחרונים חוזרת בעונה חדשה ולא, אני לא מתכוון ל Veronica Mars. הסדרה Jonathan Creek שודרה במשך ארבע עונות בין השנים 1997 ל 2004 ואז ירדה מלוח המשדרים, אולם בשנים 2009 ו 2010 שודר פרק ספיישל באורך של שעה וחצי. נראה היה שהסדרה ירדה באופן סופי מלוח המשדרים, אולם בסוף חודש דצמבר 2012 פורסם שהסדרה חוזרת בחודש אפריל לפרק ספיישל נוסף של שעה וחצי בשם The Clue Of The Savant’s Thumb. החדשות הטובות לגבי הסדרה המשיכו להגיע, כאשר לפני מספר ימים פורסם שהסדרה תחזור גם לעונה נוספת בת שלשה פרקים בני שעה אחת כל אחד. העונה אמורה להיות מצולמת בחורף 2013 ולעלות במהלך שנת 2014. מדובר בחדשות נהדרות. לא ברור לי מדוע הסדרה ירדה בכלל מלוח המשדרים, משום שללא ספק מדובר באחת מהסדרות הטובות ביותר בארבע העשורים האחרונים (ולא לחינם מיקמתי אותה במקום ה 13 במצעד הסדרות הטובות ביותר בארבעת העשורים האחרונים) . כולי תקווה שלא יסתפקו בעונה החמישית של הסדרה שהוזמנה ויחזירו אותה לעונות נוספות מעבר לכך.

קיימת נטישה גדולה של צופים אמריקאיים את רשתות השידור בארה"ב. בשנים האחרונות אנו עדים להתנתקות המונית של צופים אמריקאיים מרשתות שידור. בשנת 2007 המספרים עמדו על כ 2 מיליון צופים ובשנת 2012 המספרים גדלו ל 2.5 מיליון צופים. נכון, לכאורה זה נראה כמספר זניח, אך בפועל מדובר על מגמה, אשר הטריגר שלה, בין היתר, קשור למצב הכלכלי הקשה בארה"ב (36% הצביעו על הסיבה הזאת כעיקרית לביטול מול 31% שהצביעו על "חוסר עניין" כסיבה העיקרית). הנתונים מראים, כי גם בקרב הצופים שביטלו את המנוי רבים משאירים את הטלוויזיה בסלון לצורך משחקים, צפייה ב DVD או גלישה באינטרנט (75% מהנשאלים מחזיקים לפחות מכשיר אחד). נתון נוסף הוא שרבים לא ויתרו על תוכניות הטלוויזיה: 37% צופים בתכנים במחשב, 16% באינטרנט, 8% בסמארטפון ו 6% בטאבלטים. הנתון המעניין הוא, שרבים מהמתנתקים הם צעירים, יותר מ 50% מתחת לגיל 35, ורובם בנים ללא ילדים.


השבוע יסתיימו (או סיימו) 5 תוכניות, 2 תוכניות שחוזרות לעונה נוספת וסדרה אחת תעלה לראשונה.
התוכניות שיסיימו (או שסיימו) עונה השבוע:
יום ראשון: Girls.
יום שני: The Biggest Loser, Deception.
יום שלישי: Pretty Little Liars.
יום רביעי: Workaholics.

התוכניות שחוזרות לעונה נוספת:
יום שני: Dancing With the Stars.
יום שישי: Transformers: Prime.

הסדרה שתעלה לראשונה:
יום שני: Bates Motel.

יום שני, 18 במרץ 2013

פרסום: כיצד פגעה "תופעת שעון הקיץ" ברייטינג של חמש רשתות הברודקאסט בשבוע הראשון שלה ?



שעון הקיץ בארצות הברית יצא לדרכו. נעזוב, נכון לעכשיו, את הויכוח המתרחש במדינתו לגבי שעון הקיץ, השנה בארה"ב יצא לדרכו שעון הקיץ כבר ביום ראשון ה 10 במרץ 2013. המשמעות עבור חובבי הסדרות היא, שהם יזכו לראות אותם ברשת שעה קודם לכן, לפחות עד אשר ייצא לדרכו בארץ שעון הקיץ ביום שישי ה 29 במרץ 2013. המשמעות הגדולה יותר היא, שמפיקי הסדרות יביטו עתה בחשש גדול יותר לגבי נתוני הרייטינג של הסדרות שלהם וזאת בשל הנטייה של הצופים לחזור מאוחר יותר לביתם. הבה נבדוק את הנושא בשבוע הראשון של שעון הקיץ בארה"ב מבחינת נתוני הרייטינג:

לפחות בערב הראשון (יום ראשון) הנתונים היו מעניינים כאשר Once Upon A Time דווקא עלתה על נתוניה מהשבוע הקודם (מ 2.2 ל 2.3 נק' מדד) ואילו Revenge עלתה מ 1.8 ל 2.0 נק' מדד. רשת CBS חוותה ירידה קלה ל The Good Wife (מ 1.6 ל 1.5 נק' מדד) ועלייה קלה ל The Mentalist (מ 1.5 ל 1.7 נק' מדד), התוכנית ששודרה בשעה שמונה (The Amazing Race) ירדה ירידה משמעותית מ 2.5 ל 2.3 נק' מדד.

בערב יום שני, חזינו בירידות, כאשר Rules of Engagement הדרדרה מ 2.2 ל 2.0 נק' מדד, The Following ירדה מ 2.8 ל 2.6 נק' מדד, אבל את הירידה הזאת אולי ניתן לתרץ בכך ששודר לפני כן פרק בשידור חוזר של Bones ולא פרק חדש. גם The Biggest Loser ירדה מ 2.2 ל 1.9 נק' מדד.

ביום שלישי, ניתן להצביע רק על שלש סדרות ששידרו פרקים חדשים, כולן שודרו בשעה עשר ומגמת הירידה המשיכה גם בערב זה: Golden Boy ירדה מ 1.6 ל 1.5 נק' מדד, אם כי במקרה שלה הנתונים משמעותיים פחות משום שבשעתיים קודם לכך שודרו שידורים חוזרים לסדרות של NCIS, הסדרה Body Of Proof רשמה ירידה מ 1.3 ל 1.2 נק' מדד ורק Smash עלתה מעט מ 0.8 ל 0.9, אם כי במקרה שלה יותר נמוך ממה שהגיעה קשה להאמין שהיא יכולה להגיע.

יום רביעי הציג מגמות שונות, "אמריקן איידול" אמנם נשארה על 3.8 נק' מדד, Survivor דווקא עלתה מ 2.6 ל 2.7 נק' מדד, אבל Whitney ירדה מ 1.3 ל 1.2 נק' מדד ו The Neighbors מ 1.7 ל 1.4 נק' מדד.

יום חמישי ספג את המכה הגדולה מכולן כאשר The Big Bang Theory ירדה מ 5.5 ל 4.8 נק' מדד, Two and a Half Men מ 3.9 ל 3.3 נק' מדד, "אמריקן איידול" מ 3.6 ל 3.1 נק' מדד !!! בלבד, ברשת ABC הסדרה הסדרה Grey's Anatomy ירדה מ 3.1 ל 2.6 נק' מדד, Elementary ירדה מ 2.4 ל 2.3 נק' מדד, Glee איבדה גובה מ 2.4 ל 2.0 נק' מדד ו The Office מ 2.0 ל 1.9 נק' מדד, ברשת ה CW ספינת הדגל שלה The Vampire Diaries ירדה מ 1.3 ל 1.1 נק' מדד, הסדרות היחידות ששמרו על נתוניהן (והם לא כל כך טובים) הן Beauty And The Beast עם 0.5 נק' מדד ו Community מ 1.1 נק' מדד. הסדרות שרשמו עליה כלשהי (וגם היא מינימלית) היו Parks and Recreation אשר הגיעה ל 1.6 מ 1.4 מנק' מדד Person Of Interest שעלתה מ 2.8 ל 2.9 נק' מדד וכן 1600Penn אשר הניבה נתונים של 1.0 נק' מדד (עליה מ 0.9 נק' מדד). שימו לב שמלבד Community ששמרה על נתונים מחרידים כמעט כל שאר הסדרות של השעה שמונה ותשע רשמו ירידה.

גם ביום שישי נרשמו ירידות: Grimm ירדה מעט מ 1.5 ל 1.4 נק' מדד, Last Man Standing ירדה מ 1.5 ל 1.3 נק' מדד, Malibu Country הדרדרה מ 1.3 ל 1.1 נק' מדד ו Touch מ 0.7 ל 0.6 נק' מדד. אבל היו גם עליות . הנתון המפתיע הגיע מכיוון רשת ה CW בה Nikita שקפצה מ 0.3 ל 0.4 נק' מדד, ואילו  Cult עם 0.2 נק' מדד, ו Blue Bloods עם 1.4 נק' מדד, נשארו על אותם נתונים.

לסיכום, למרות מקרים יוצאי דופן (ראו ערך Nikita), השבוע הראשון לאחר המעבר לשעון הקיץ בארה"ב התאפיין בירידות בנתוני הסדרות, בעיקר בשעות 8 ו 9 ובחלקן בצורה משמעותית (ראו ערך The Big Bang Theory, Glee, The Following ועוד...).

יום ראשון, 17 במרץ 2013

המלאכיות של שנות השמונים: מקום 8.

כאשר אני יושב היום על כסא במקום העבודה שלי אני מנסה לחשוב על הזמרות, כוכבות הסרטים וסדרות הטלוויזיה של שנות השמונים, אני תוהה, לאן הן נעלמו ? כמה פוטנציאל יכול היה להיות להן ולמה הן לא הצליחו. רבות מהנשים הללו ראויות להיזכר ולא להישכח במעמקי הנשייה. בשבועות הקרובים אעלה על הכתב את העלית של הנשים הללו במצעד בכדי שגם הדור הצעיר יותר יתוודע אליהן. אני בטוח שאשכח רבות אחרות, אך אולי בעתיד אכתוב מצעד שני ואכניס אותן לרשימה השנייה. נכון לעכשיו, אלו הנשים שעולות במוחי כשאני חושב על שנות השמונים.

כמו כן, אציין את הלהיטים הגדולים ביותר של המלאכיות, או את הסרטים בהן הן שיחקו. אשמח אם תוכלו להביע את דעתכם על השירים\סרטים\סדרות של המלאכיות.




מקום 8 :

אליזבת שואו – באמצע שנות השמונים קרנה החל לפרוח במיוחד ככוכבת סרטי נעורים, כאשר יצאו סרטי "בחזרה לעתיד" 2 ו 3 מצאה גם שם את מקומה. בשנות התשעים כוכבה דעך מעט, אם כי היו לה מספר הבלחות, ובשנה שעברה חזרה לעניינים כאשר קיבלה תפקיד ראשי בסדרה וותיקה ומצליחה כמו CSI. כמו כן, כיכבה לצד כוכבים ידועי שם לכל אורך הקריירה שלה, החל מרוברט דה נירו, מייקל ג'יי פוקס, קווין בייקון ועד ג'ניפר לורנס.


הפרויקטים הבולטים של אליזבת שואו:



1984: The Karate Kid (סרט קאלט משובח).
1985-1984: Call to Glory (סרט טלוויזיה וסדרה בת 23 פרקים).
1986: Link.
1987: Adventures in Babysitting (סרט נעורים מעולה).
1988: Cocktail (סרט עם טום קרוז).
1989: Back to the Future Part II (סרט ענק עם מייקל ג'יי פוקס).
1990: Back to the Future Part III (סרט ענק נוסף בסדרה עם מייקל ג'יי פוקס).
1991: The Marrying Man.
1994: Radio Inside.
1994: Blind Justice (סרט טלוויזיה).
1995: Leaving Las Vegas (סרט עם ניקולאס קייג').
1996: The Trigger Effect.
1997: The Saint (אחד הסרטים הטובים ביותר של שנות התשעים).
1998: Palmetto (סרט עם וודי הארלסון).
1998: Cousin Bette.
1999: Molly.
2000: Hollow Man (סרט אימה עם קווין בייקון).
2001: Amy & Isabelle (סרט טלוויזיה).
2002: Leo.
2005: Hide and Seek.
2005: Dreamer: Inspired by a True Story.
2007: First Born.
2010: Waking Madison.
2010: Piranha.
2010: Janie Jones.
2012: House at the End of the Street (סרט עם ג'ניפר לורנס).
2012: Chasing Mavericks.
2013-2012: CSI (נכנסה לסדרה באמצע העונה ה 12 ועדיין ממשיכה להופיע בה).


 

פינת המענה לקוראים, והשבוע: The Vampire Diaries, Married With Childern, Once Upon A Time, 90210, Arrow ועוד...

בובי דינקלברג תוהה לגבי הספין אוף של The Vampire Diaries:

באיזה תאריך יוצא הפרק הזה? (יומני הערפד)



תגובה:

פרק הפיילוט של The Orginals (הפיילוט לספין אוף של The Vampire Diaries) ישודר ב 25 באפריל כפרק בסדרת האם.

Gal Brener תהה לגבי הסדרה Once Upon A Time:

ולדעתך כדי לשפר את מצב הסדרה יעבירו אותה ליום אחר בשבוע או שכדאי לעשות זאת ?




תגובה:

לא, אני לא חסיד של מעבר של ימים בשבוע. הסדרה מצאה לה את הנישה של יום ראשון. המאבק בימים אחרים הוא קטלני. ביום שני ושלישי יהיה את The Voice כאשר ביום שלישי יש גם את 2 הסדרות של NCIS, ביום רביעי יש את אמריקן איידול וביום חמישי את הערב של רשת CBS כאשר The Big Bang Theory בראש. ומעבר ליום שישי לא כדאי. אז בשביל מה לעבור ?

בובי דינקלברג גם תהה לגבי הסדרה Married With Childern:

לנשואים פלוס יש פרק איחוד?



תגובה:

שודרו מספר ספיישלים:

ב 26 באוגוסט 2001: Married... with Children: The E! True Hollywood Story. בערוץ E!
ב 16 בפברואר 2003 : Married... with Children Reunion. ברשת FOX.
ב 10 ביולי 2010: Married... with children Bio. ב Bio.
ב 22 באפריל 2012: Married with Children 2012 Reunion :Fox's 25th Anniversary Special.

אבל לא היה פרק בעל תסריט, אלא ראיונות וכתבות עומק על הסדרה.

אדיר לוי חוזר לשאלות על 90210 ועל סדרה נוספת של רשת ה CW:

יומני קארי תבוטל ? הרי אין לה רייטינג ! היא כבר כמה פעמים רצוף משיגה 0.4 נק' מדד ובקושי מליון צופים .. הפרק האחרון שהיה הניב 0.4 נק' מדד ו 1.03 מליון צופים .. היא עוד לא קיבלה הזמנה לעונה מלאה .. אם יבטלו אותה מה יהיה עם 90210 היא תהיה לבד באותו לילה ? היא תהיה בשעה 8 ? אתה חושב שהCW עשו טעות בכך שהם העבירו את 90210 ונתנו ליומני קארי להוביל את הערב למרות שהיא לא משיגה רייטינג בכלל ? אני חושב שכן כי ש 90210 הייתה ב 8 היא השיגה 0.5/0.6 אבל גם 0.4 .. מה אתה חושב ?



תגובה:

על פי מה שהרשת הודיעה, The Carrie Diaries תסיים את העונה שלה ב 8 באפריל ולאחר שהסדרה תרד מלוח המשדרים אמורה להיות משובצת ביום שני ביחד עם 90210 תוכנית ריאלטי.
לגבי ביטולה האפשרי של The Carrie Diaries, הרשת עדיין לא החליטה, אבל כרגע נראה שלא תהיה לה ברירה, הנתונים לא מספיק טובים וזה בלשון המעטה.
לגבי העברתה של 90210 לשעה 9, כפי שאני רואה, לרשת לא הייתה ברירה, הם חשבו שהבאז שהיה סביב The Carrie Diaries יעזור לה ויספק נתונים גבוהים, אשר אולי יוכלו להשפיע גם 90210 ולהרים אותה מעט. בפועל, זה לא קרה.
לגבי הרייטינג של 90210, זה תהליך שעובר על הסדרה בשנים האחרונות, של ירידה איטית עד כדי נתונים מגוחכים העונה, כך שזה לא משנה אם היא הייתה ממשיכה בשעה 8, בכל מקרה הנתונים היו ממשיכים ליפול. בפועל, הסדרה הייתה חייבת לרדת מהאוויר כבר לפני שלש עונות, משום שהיא כבר הפכה לבדיחה אחת גדולה. עד כמה שביקרתי את Gossip Girl בשנים האחרונות, 90210 אפילו לא מתחילה לדגדג את הרמה של Gossip Girl.
בכל מקרה, הגיע הזמן להפסיק לדבר על סדרה מתה, שנשארו לה רק עוד 5 פרקים בלבד עד שתסיים לגווע.

ומספר שאלות נוספות מבובי דינקלברג:

מה דעתך על ההחץ?
מה דעתך על העונה השנייה של הומלנד?
מה דעתך על העונה השנייה של teen wolf?
מה דעתך על המעקב?



תגובה:

לצערי, מפאת חוסר זמן לא הספקתי לראות יותר מדי מ"החץ" (כעשרים דקות של פרק הפתיחה), ומהעונה השנייה של Teen Wolf (כשני פרקים) ומאומה מהעונה השנייה של Homeland ומהעונה הראשונה של The Following. כך, שלא אוכל לחוות את דעתי עליהם. כאשר אצפה בכל העונות אתן את דעתי עליהן.

רועי ביקש את דעתי לגבי יוצר סרטי קולנוע:

לדי1די1 שלום
היום צפיתי בסרט להרוג את ביל ותהיתי
מה דעתך על הסרט?
מה אתה חושב על קווין טרנטינו כבמאי אוברייטד? אנדרייטד ?
מיהו הבמאי/היוצר המועדף עליך?
אשמח אם תענה לי

רועי
קורא נלהב של הבלוג



תגובה:

להערכתי מדובר ביוצר שהוא אוברייטד. אני לא אוהב את סוג הסרטים שהוא מייצר וזה כולל גם את "ספרות זולה" שרבים חושבים שהיא יצירת אומנות ואותי היא שעממה כמעט לאורך מרבית מזמן הסרט. לגבי "להרוג את ביל", אפשר לצפות בו, אבל רק אם משדרים אותו בטלוויזיה ואין משהו אחר לצפות בו. לא הייתי הולך ומזמין את הסרט ב DVD.

לגבי יוצרים שאני אוהב, אפשר לחלק זאת לשניים: בטלוויזיה, היוצר המוכשר ביותר לפי דעתי הוא ג'יי מייקל סטרזינסקי (יוצר בבילון 5 וג'רמיה), ובקולנוע אני עדיין אוהב את סטיבן שפילברג וג'ורג' לוקאס.

יום חמישי, 14 במרץ 2013

עונת הפיילוטים 2013: העונה של עיבודים לספרים, סרטי קולנוע והתבססות על פורמאטים זרים.



להלן אנקדוטה שמפיק שיתף עם אחת העיתונאיות האמריקאיות במהלך עונת הפיילוטים. הוא לקח תסריטאי לישיבה עם אחת הרשתות. התסריטאי שפך את נשמתו על סדרה המבוססת על חייו, אבל מנהלי הרשתות נראו שהם לא מעוניינים, ואפילו כמעט ולא הקשיבו. בשעה שהם היו בדרך החוצה, המפיק גם הוסיף שיש לו את הזכויות לספר. רק בהשמעת הכותרת, מנהלי הרשתות התעוררו לחיים "אני רוצה לקנות את התכנית הזאת" המנהל העיר עוד לפני ששמע על מה הספר. זה המקרה האופייני לכל העונה, כאשר הרשתות "הולכות" בחוזקה אחר עיבוד טלוויזיוני לספרים וחידוש לסדרות טלוויזיה וסרטים. הם מעוניינים במוצר מוכר.

לאור הצלחת 2 סדרות טלוויזיה בעקבות 2 ספרים: Game Of Thrones של רשת HBO ו The Walking Dead של רשת AMC, מגמה זו צברה תאוצה. הרשימה כוללת את הפיילוט Backstrom של רשת CBS, המבוסס על ספרי Backstrom של Leif G.W. Persson ו Anatomy Of Violence שמופקים בהשראת ספר לא בדיוני של אדריאן ריין (גם היא עבור רשת CBS). עבור רשת FOX ניתן לציין את Delirium המבוססת על הטרילוגיה של לורן אוליבר, כמו גם הקומדיה  I Suck At Girls המבוססת ספר של ג'סטין הלפרן. ברשת NBC מציינים זאת על ידי הקומדיות Girlfriend in a Coma המבוססת על ספר של דאגלאס קופלנד, Undateable המבוססת על ספר של אלן ראקןטן ואן קויל. בצד של הדרמות של הרשת The Secret Lives Of Husbands and Wives שנכתבה בהשראת ספר של ג'וסי בראון. נעבור לרשת ה CW, שם נמצא את The Hundred המבוססת על ספרים של קאס מורגן ו The Selection שתתבסס על ספר שקיירה קאס כתבה. הקומדיה To My Future Assistant של רשת FOX מבוססת על בלוג שבקרוב יהפוך לספר של לידיה וויטלוק. גם רשת ABC נמצאת ברשימה: הדרמה The Returned מבוססת על ספר שייצא בקרוב של ג'ייסון מוט. הדרמה Intelligence של רשת CBS תקרום עור וגידים בעקבות ספר שעדיין לא יצא לאור של ג'ון דיקסון, וגם Under The Dome שתעלה כבר בקיץ היא עיבוד לספרו של סטיבן קינג. הדרמה  Sleepy Hollow של רשת FOX, הדרמה Wonderland של רשת NBC ו Venice של רשת ABC הן עיבודים לקלאסיקות של וושינגטון אירבינג (The Legend Of Sleepy Hollow), לואיס קרול (Alice’s Adventures In Wonderland) וויליאם שקספיר (Romeo & Juliet). הקומדיה Assistance של רשת NBC מבוססת על מחזה של לסלי הדלנד, הפיילוט The Sixth Gun של אותה רשת מבוסס על קומיקס, בשעה ש .S.H.I.E.L.D מבוססת על עולם הקומיקס של "מארוול" וגם הסרטים שיצאו בשנים האחרונות, כולל הסרט The Avengers.

זו הייתה שנה חזקה גם לעיבוד של סרטי הקולנוע. רשת CBS מפתחת את Beverly Hills Cop והקומדיה Bad Teacher, בשעה שרשת NBC מפתחת את הקומדיה About A Boy. בצד של רשתות הכבלים, The Joneses של Bravo מבוססת על סרט משנת 2009, בשעה ש Zombieland מקבלת עור וגידים מ Amazon וגם היא מבוססת על סרט משנת 2009. כמו כן, Ironside אשר מקבלת עיבוד מחדש מרשת NBC.

כאשר The Office של רשת NBC ו Ugly Betty תפסו תאצה לפני 6 או 7 שנים, ההצלחה שלהן יצרה אינפלציה של פיתוחי סדרות על פי פורמאטים זרים. כעת, יש גל חדש של עיבודים שכאלה, בעיקר בשל הצלחת Homeland של רשת Showtime, המבוססת על העיבוד של הסדרה הישראלית "חטופים", וכן בשל הבאז שנוצר סביב House Of Cards של Netflix, המבוססת על מיני סדרה בריטית. העיבודים היו מוצלחים יותר ברשתות הכבלים עם Homeland וכן Being Human של Syfy, המבוססת על סדרה בריטית וכמובן The Killing של רשת AMC המבוססת על סדרה דנית. אבל עובדה זו לא מרתיעה השנה את מנהלי רשתות הברודקאסט להעלות פרויקטים המבוססים על פורמאטים קיימים. הפורמאטים הבריטים הם שוב הפופולאריים ביותר בקטגוריה הזאת ולאחר מכן גם הפורמאטים הישראלים.

כמוצפה מבריטי, רשת ABC של פול לי הזמינה את מספר הפיילוטים הרב המבוססים על פורמאט בריטי: הדרמה Lucky 7 (המבוססת על על הסדרה הבריטית The Syndicate) והקומדיות Pulling ו Spy. עיבודים נוספים לפורמאטים בריטיים הם: הפיילוט Second Sight של רשת CBS, הקומדיה Friends And Family של רשת FOX (המבוססת על Gavin & Stacey), הקומדיה The Gates של רשת NBC והדרמה The Tomorrow People של רשת ה CW.

הפורמאטיים הישראליים מיוצגים על ידי הקומדיה Divorce: a Love Story של רשת ABC, הדרמה Hostages של רשת CBS, והקומדיה של ג'ולי רוטנברג ואלייזה זוריסקיי עבור רשת CBS. כמו כן, Betrayal של רשת ABC מבוססת על סדרה דנית ו Killer Women מבוססת על פורמאט ארגנטינאי בשעה שהדרמה Rake של רשת FOX בכיכובו של גרג קיניר מבוססת על סדרה אוסטראלית. בצד של הכבלים, לרשת HBO יש פיילוט בשם Getting On המהווה עיבוד לפורמאט בריטי, ול Bravo יש את Rita המבוססת על סדרה דנית.

ישנן סדרות חדשות נוספות המבוססות על פורמאטים זרים, אשר יעלו בחודשים הקרובים: Red Widow של רשת ABC (שכבר עלתה לאוויר) מבוססת על סדרה דנית, הקומדיה Family Tools מבוססת על פורמאט בריטי ואופרת הסבון Mistresses אף היא עיבוד לפורמאט בריטי. Devious Maids של רשת Lifetime מבוססת על סדרה מקסיקנית, Low Winter Sun של רשת AMC מבוססת על מיניסדרה בריטית וכן הסדרה The Bridge, שזה עתה אושרה על ידי רשת FX, מבוססת על סדרה דנית\שבדית.


הערה: הניתוח מבוסס על כתבה של נלי אנדרווה, כתבת התרבות האמריקאית.

יום רביעי, 13 במרץ 2013

6 אנקדוטות שאולי לא ידעתם על...אד אוניל.



השחקן הענק הוביל במשך 11 שנים את אחת הקומדיות הגדולות בכל הזמנים, "נשואים פלוס", וכעת הוא מככב כבר עונה רביעית ברציפות (והחמישית בדרך) באחת מהקומדיות המצליחות כיום בארה"ב, "משפחה מודרנית", אז למישהו יש ספק שמגיעה לו פינה?

קבלו 6 אנקדוטות שאולי לא ידעתם על אחד מהשחקנים הגדולים באמריקה...אד אוניל.


1. בדיוק כמו דמותו ב"נשואים פלוס", אד אוהב להתווכח. עדות לכך ניתן למצוא בעובדה שבתיכון הוא הצטרף לקבוצה שבמסגרתה מתעמתים האחד עם השני.

2. הוא גדל באוהיו, כאשר אמא שלו הייתה עובדת סוציאלית ואביו היה עובד פלדה ונהג משאיות.

3. לפני שנבחר לתפקיד של אל באנדי, הוא ניסה את מזלו בשני תפקידים אחרים מוכרים מאוד, שאליהם לא התקבל. הראשון היה דמותו של סאם מאלון (אותו לקח בסופו של דבר טד דנסון) ב"חופשי על הבר" והשני היה דמותו של סטיבן קיטון (אותו לקח בסופו של דבר מייקל גרוס) ב"קשרי משפחה", הקומדיה בכיכובו של מייקל ג'יי פוקס הענק. יש לציין שאד אוניל היה אחד מהמועמדים הסופיים לתפקידו של מאלון.

4. אוניל נשוי מעל ל-25 שנה לשחקנית קט'רין רוסוף. רוסוף, אגב, הופיעה בשני פרקים של "נשואים פלוס".

5. אד אוניל הוא אחד השחקנים המקופחים ביותר בהוליווד כאשר מעולם לא קיבל פרס אמי! יתרה מכך, במשך כל 11 שנות "נשואים פלוס", הוא מעולם לא קיבל מועמדות לפרס האמי! לאחרונה, קיבל 2 מועמדיות על תפקידו ב"משפחה מודרנית", אבל אם תשאלו אותי זה קצת מדי ומאוחר מדי. לעומת זאת, אגב, הוא זכה בשנת 2011 בכוכב בשדרות הוליווד, אבל זהו צעד מתבקש והכרחי לאור הקריירה הארוכה והמצליחה שלו.

6. 3 מקצועות עבודה היו לאד אוניל לפני המשחק- מלצר, מורה פרטי ושחקן פוטבול. הוא אולי לא הצליח להבקיע 4 טאצ'דאונים במשחק אחד, אבל אוניל נבחר בדראפט של 1969 ואלמלא היה נחתך מהסגל, זמן קצר לפני תחילת העונה, היה מתחיל אוניל בקריירת פוטבול. לאחר מכן, חזר אוניל לתיכון כדי ללמוד משחק.


הערה: תודה רבה על ההמלצות לפינות. אנסה לממש את אחת מהן בזמן הקרוב. הפינה על אוניל הייתה מוכנה מראש, אבל הפינה הבאה תנסה להתמקד באחת מהבקשות שלכם. אשמח אם תמשיכו לבקש.

הערה 2: מדובר בפינה של שקד, קורא נאמן של הבלוג.

יום שלישי, 12 במרץ 2013

ניתוח: 4 סיבות עיקריות לקריסתה של Zero Hour.



קוראי הבלוג שלי בוודאי זוכרים את הכתבה שפירסמתי לפני שהחצי השני של עונת החורף עלתה בארה"ב בחודש ינואר, לאחר תקופת החגים. כבר בכתבה זו ציינתי שאני לא חושב שיש לסדרה סיכוי רב ואכן, הסדרה בוטלה לאחר שלשה פרקים בלבד. לפני שאגיע לציין את הבעיות שהיו לסדרה מבחינה קריאטיבית הגיע הזמן למחות שוב על כך שברשתות השידור האמריקאיות לא לומדים לקח ולא מנתחים שגיאות עבר.

ראשית, במידה וברשת החליטו להעלות את הסדרה בחצי השני של העונה, למרות שלפי דעתי במידה ורוצים להעלות סדרה חדשה ובעלת מיתולוגיה מורכבת, חייבים לעשות זאת בתחילת העונה ולא במהלכה, כאשר הצופים האמריקאים כבר סיגלו לעצמם הרגלי צפייה לעונה, ברשת היו חייבים לעשות זאת כבר בתחילת חודש ינואר ולא לחכות לחודש פברואר. מדוע ? משום שהסדרה כבר נצבה בפני מספר בעיות עוד לפני שעלתה לאוויר: ברשת מנסים בשנים האחרונות לאייש את משבצת השידור של יום חמישי בשעה שמונה, אך ללא הצלחה, במשבצת השידור הזאת ניצבות שתי ענקיות רייטינג: The Big Bang Theory ו"אמריקן איידול". ברשת ABC היו חייבים לחזור מהחופשה לפני שענקיות הרייטינג הנ"ל החלו לשדר (למרות ש"אמריקן איידול" בירידה, עדיין מבחינת רייטינג מדובר בנתונים גבוהים) ולפחות לנסות לסייע לסדרה לפתח מומנטום של מספר שבועות. בפועל, מה שקרה בשבועות מאז החזרה מחופשת החגים The Big Bang Theory החלה לשבור שיאי רייטינג והפכה את האפשרויות של Zero Hour להשיג נתונים גבוהים לכמעט בלתי אפשריים. הייתי יכול להבין לו היה זה קרה לרשת בפעם הראשונה, אך בדיוק לפני שנה רשת ABC עשתה שגיאה דומה עם הסדרה Missing, אשר בוטלה לאחר עונה מקוצרת של עשרה פרקים. ל Zero Hour לא העניקו אפילו את האפשרות הזאת וביטלו אותה לאחר שלשה פרקים בלבד לאחר נתוני רייטינג מחרידים. ואתם יודעים מה ? בצדק.

הבעיות של הסדרה לא נבעו רק מבעיית שיבוץ ומועד עלייה לאוויר, היו לה בעיות קשות מאד גם בצד הקריאטיבי. לשם שינוי, אתחיל דווקא בליהוק.

אפשר לדבר כמה שרוצים על רעיון ותסריט (וגם עליהם ארחיב מיד את הדיבור), אבל אם אין לסדרה את השחקנים הנכונים, הסדרה לא תצליח להתרומם. במקרה של Zero Hour מדובר בבעיה גדולה מאד היות והליהוק הבעייתי הוא של הדמות הראשית. אנטוני אדוארדס גילם דמות של בעל, האנק גאליסטון, שאשתו קונה שעון ומספר שעות לאחר מכן היא נחטפת. האנק עושה הכל בכדי להחזיר את אשתו, אך מוצא את עצמו במאבק בין כוחות האור לכוחות החושך. הבעיה בליהוק של אדוארדס היא, שניסו ללהק דמות של אנטי גיבור, אך לצערי, השחקן לא מתאים לסרטים וסדרות מהסוג הזה. יותר מפעם אחת זה נראה היה שהתפקיד פשוט לא מתאים לו. הדרך הטובה ביותר לתאר זאת, וזה מוזר להגיד על שחקן בקאליבר של אדוארדס, שמאחוריו תפקידים בולטים בלהיטים כמו Top Gun ו .E.R, שמדובר בתינוק במשחק של מבוגרים.

בעיה נוספת נעוצה ברעיון. הסיפור של מאבק בכוחות האור מול כוחות החושך, וכמובן באיזכור של הנאצים בהקשר הזה, בצורה שהסיפור הוצג מתאימה יותר למיני סדרה של "הולמארק" מאשר לסדרה בשעת פריים טיים ברשת ברודקאסט. הייתי יכול אולי לקבל את הרעיון, אבל לא כ 13 פרקים, זה היה מוגזם. לפי דעתי, אפשר היה אולי אפילו להסתפק בסרט טלוויזיה באורך של שעתיים. כאשר עונת הפיילוטים של שנת 2012 הייתה בעיצומה וקראתי את התקציר של הסדרה זה נשמע טוב על הנייר, אבל אני בטוח שכאשר ברשת ABC ישבו וצפו בפיילוט הם ראו זאת. יכול מאד להיות שזו גם הסיבה שברשת החליטו לעלות עם הסדרה רק בחצי השני של העונה ולנסות קודם את Last Resort, שגם היא נכשלה. אם זה היה תלוי בי הייתי מגדיר אותה מלכתחילה כמיני סדרה של שישה פרקים ואז אולי היה לקהל קל יותר לקבל אותה.

ולבסוף, קשה שלא להצביע על הבעיה הגדולה מכולם: התסריט הגרוע שלה. כל כך הרבה משפטים ששמענו בפעם המיליון נכתבו מדי פרק, שזה היה מביך. הסצינה בפיילוט עם הזקן שמסביר לשני הכתבים הצעירים את משמעות השעון הייתה עדות לכיצד לא צריך לכתוב היום תסריט, במיוחד לא עבור סדרה עם מוטיביים שראינו כל כך הרבה פעמים בעבר. לא ברור כיצד ברשת אישרו תסריט כה גרוע ולא עשו בו שינויים, במיוחד מאחר ועבר זמן רב מרגע אישור הסדרה (מאי 2012) ועד עלייתה לאוויר (פברואר 2013).

אם כן, לסדרה לא היה סיכוי עוד לפני שעלתה לאוויר: בעיית שיבוץ ומועד עלייה לאוויר שגוי, ליהוק בעייתי של הדמות הראשית, רעיון משומש, פורמאט שגוי גם כן ותסריט גרוע יצרו מצב של סוף ידוע מראש וזה לקח להם 3 פרקים בלבד לעשות זאת.