יום רביעי, 31 באוגוסט 2011
ספויילר: The Vampire Diaries.
בפרקים הראשונים של העונה השלישית נראה את סטפן מתלבט בין הצד האפל לחזרה לחייו החדשים, אולם קורה משהו שמושך אותו לכיוון האפל ומשם סטפן לא מביט לאחור. הוא אחראי להרג של יותר מדי אנשים.
פרסום: תראו מי מגיע לצ'אק.
פרסום: תראו מי מגיעה ל Nikita.
השחקנית השבדית הלנה מאטסון מגיעה לתפקיד אורחת מתמשך בסדרת האקשן של רשת ה CW. הלנה תגלם את דמותה של קסנדרה, דמות פוליטית חשובה ומתוחכמת שיש לה עבר משותף עם מייקל. כשמייקל מבין שמעשיו שמו אותה בסכנה הוא יוצא להגנתה ומסתכן בפתיחת פצעים ישנים.
3 ספוילרים קטנים.
1. בסדרה Gossip Girl לדן עדיין יש רגשות כלפיי בלייר אבל בלייר לא מוכנה לצעוד בכיוון הזה.
2. בסדרה How I Met Your Mother בשל ההריון החזה של לילי גדל ובארני הופך להיות אובססיבי לגביו.
3. בסדרה 90210, ליאם עומד להיות דוגמן.
פרסום: רשת Showtime אישרה פרויקט חדש.
הרשת מנסה לפתח פרויקט ביחד עם סטיבן שפילברג וסטיבן קינג בכדי ליצור את הסדרה Under the Dome, אשר תתבסס על ספרו של קינג משנת 2009. הסדרה אמורה לעסוק באנשים באזור נופש במיין אשר יוצאים אחד נגד השני כאשר לפתע שדה כוח סוגר על העיירה ומנתק אותם משאר העולם.
פרסום: רשת HBO הזמינה פיילוט.
ברשת החליטו להזמין פיילוט על מתאגרף צעיר. שם הסדרה אמור להיות Da Brick ואחד מהאנשים שאמור להיות מאחורי הפרויקט הוא המתאגרף לשעבר מייק טייסון.
רייטינג כבלים שבועי: יום שני ה 29 באוגוסט: The Lying Game ללא שינוי.
The Closer נשארה על 1.2 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 6.573 ל 6.831 מיליון צופים.
Rizzoli & Isles נשארה על 1.2 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 6.274 ל 6.713 מיליון צופים.
Secret Life of the American Teenager עלתה מ 1.0 ל 1.1 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי ירדה מ 2.51 ל 2.383 מיליון צופים.
Death Valley פתחה עם 0.9 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי הגיעה ל 1.858 מיליון צופים.
Warehouse 13 נשארה על 0.8 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה קלות מ 2.253 ל 2.292 מיליון צופים.
Eureka נשארה על 0.7 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 2.032 ל 2.13 מיליון צופים.
Alphas ירדה מ 0.7 ל 0.6 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 1.879 ל 1.789 מיליון צופים.
The Lying Game נשארה על 0.5 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי ירדה מ 1.47 ל 1.31 מיליון צופים.
Weeds עלתה מ 0.3 ל 0.4 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה קלות מ 722 ל 796 אלף צופים.
The Big C עלתה מ 0.2 ל 0.3 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 624 ל 704 אלף צופים.
רייטינג כבלים שבועי: יום ראשון ה 28 באוגוסט: Against the Wall במגמת עלייה.
נתונים טובים:
True Blood ירדה מ 3.1 ל 2.9 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 5.526 ל 5.312 מיליון צופים.
ENTOURAGE ירדה מ 1.5 ל 1.3 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 2.529 ל 2.164 מיליון צופים.
CURB YOUR ENTHUSIASM ירדה מ 1.0 ל 0.9 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 2.078 ל 1.871 מיליון צופים.
Leverage נשארה על 0.9 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 3.033 ל 3.218 מיליון צופים.
Drop Dead Diva עלתה מ 0.7 ל 0.8 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 2.234 ל 2.532 מיליון צופים.
Breaking Bad עלתה מ 0.7 ל 0.8 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי מ 1.674 ל 1.913 מיליון צופים.
The Glades ירדה מ 0.7 ל 0.6 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה מ 2.639 ל 2.716 מיליון צופים.
Against the Wall עלתה מ 0.5 ל 0.6 נק' מדד, ובמספר הצופים הכללי עלתה קלות מ 1.823 ל 1.863 מיליון צופים.
יום שלישי, 30 באוגוסט 2011
פרסום: Luther חודשה !!!
פרסום: רשת ABC קנתה סדרה שתתרחש במערב הפרוע.
הרשת קנתה את הזכויות לדרמה של רון מור בשם Hangtown, אשר תתרחש בתחילת המאה העשרים בעיירת ספר בארה"ב. הסדרה תתמקד ב 3 אנשים: שריף של העיירה (מעין קלינט איסטווד), אשר אוהב לפתור תעלומות אבל לעשות זאת בצורה שייחודית לו, דוקטור צעיר מהחוף המזרחי שנעזר במדע בכדי לפתור פשעים וסופרת צעירה אשר מנסה למכור ספרים שלה לבתי תפוצה בניו יורק אודות הנעשה במערב הפרוע. בכל פרק השלשה חוברים יחד בכדי לפתור תעלומה.
2 ספויילרים קטנים.
פרסום: רשת ABC Family מפתחת סדרה מוזיקלית.
לי באופן אישי הסיפור הזה קצת נמאס, הטרנד של הסדרות המיוזיקליות, ועוד לא חזיתי בסדרה החדשה של רשת NBC בעלת השם Smash, ועתה נודע שגם רשת ABC Family מפתחת סדרה שכזאת. לשם שינוי מדובר בקומדיה שתיקרא Maid in Miami ותתמקד במנקה צעירה שיש לה חלום להיות זמרת. הזמרת כריסטינה מילאן אמורה לככב בסדרה.
פרסום: רשת TNT מפתחת סדרה חדשה.
ברשת מפתחים סדרה חדשה של ג'רי ברוקהיימר אודות בלש בלוס אנג'לס אשר חוקר מקרים כאשר בסיס הפעולה שלו הוא בית עבוט.
פרסום: רשת ABC הזמינה פיילוט לסדרה על מכשפות.
הסדרה אמורה להיקרא Wicked Good והיא תעסוק במשפחה של מכשפות, חיילות במאבק התמידי בין כוחות הטוב לכוחות הרשע ותתרחש באזור הפרברים של מחוז אורנג' בהם יאלצו להילחם בכוחות הרשע בשעה שיאלצו להתרגל לחיים באזור.
פרסום: רשת CBS הזמינה תסריטים ל 2 קומדיות.
הקומדיה הראשונה ללא שם תעסוק באב לשני ילדים שפרוד מאשתו ומנסה להתחיל את חייו מהתחלה.
הקומדיה השנייה נקראת Malled והיא תעסוק בעיתונאית אשר מפוטרת ומתחילה לעבוד בחנות בגדים בקניון.
פרסום: תראו איזו סדרה חוזרת.
הסדרה הנהדרת Absolutely Fabulous חוזרת ל 3 פרקי ספיישל. כך הודיעו ב BBC America אתמול בערב. אין עדיין תאריך לשידור הפרקים, אבל מדובר בחדשות מצוינות עבור הסדרה המופלאה. כל הקאסט המקורי אמור לחזור לפרקים הללו.
פרסום: תראו מי מגיעה ל"שני גברים וחצי".
ג'ודי גריר מגיעה לקומדיה של רשת CBS בכדי לגלם את דמותה של ברידג'יט, אשתו של הדמות של אשטון קוצ'ר, אשר נמצאת בשלב של גירושין ממנו. היא אמורה להופיע במספר פרקים.
פרסום: תראו איזו סדרה קנתה רשת NBC.
פרסום: בוגר הסדרה "ורוניקה מארס" מגיע לסדרה של רשת ה CW.
פרסום: תראו מי מגיעה ל Dexter.
ג'ורדנה ספירו היא התוספת החדשה לסדרה. השחקנית תופיע במספר רב של פרקים בעונה השישית של הסדרה. היא אמורה לגלם מתלמדת של טראביס (קולין הנקס) ופרופסור גלר (אדוארד ג'יימס אולומוס).
יום שני, 29 באוגוסט 2011
פרסום: רשת CBS מפתחת דרמה חדשה.
ברשת מפתחים דרמה בעקבות סדרת 9 ספרי פשע של לסלי גלאס אודות אפריל וו. הסדרה עוקבת אחר אפריל וו, סינית-אמריקאית אשר הופכת לאישה הראשונה לעמוד בראש המשטרה בקוני איילנד. היא גודלה להיות מנומסת ולנהוג באדיבות ונראה שמדובר בחיבור לא טוב באזור של משפחות פשע, מופעי חשפנות ופוליטיקאים מושחתים.
פרסום: תראו מי חוזר ל One Tree Hill ומי לא תחזור.
מייקל אוסיילו, כתב התרבות האמריקאי, מדווח כי צ'אד מייקל מורי, הלא הוא לוקאס, יפציע בעונה התשיעית והאחרונה של הסדרה, החוזה כבר נחתם. החדשות הרעות הן שהילארי ברטון, אשר מכבבת בסדרה White Collar, ואשר גילמה את את דמותה של פייטון ואשתו של לוקאס בסדרה, לא תצטרף מאחר ובהפקה אפילו לא פנו אליה. מעניין יהיה לראות כיצד יתרצו זאת מבחינה תסריטאית.
בוודאי שמתם לב ש...
לפני מספר שבועות הודיעה רשת Showtime כי יום ראשון החדש שלה שיעלה בראשית שנת 2012 יורכב מהסדרות הבאות: Californication, Shameless והסדרה החדשה של קריסטין בל: House Of Lies. לאור הידיעה הזאת נשאלת השאלה: היות והסדרה Episodes חודשה לעונה שניה בת 10 פרקים, מתי היא תעלה לשידור ? נכון לעכשיו, מדובר בספקולציות בלבד אבל נראה שהסדרה תעלה לשידור רק בסוף חודש מרץ או תחילת חודש אפריל ותצוות עם הסדרה Nurse Jackie. ככל הנראה מיעדים ל Episodes את משבצת השידור של הסדרה United State OF Tara אשר בוטלה לפני מספר חודשים. מעריצי הסדרה (יש כאלה ?) יאלצו להמתין זמן רב יותר ממה שחשבו.
אני לא יודע כמה צופים שמו לב שרשת NBC העלתה לפני מספר שבועות סדרה חדשה בשם Friends With Benefits. מבחינת נתוני רייטינג הסדרה כושלת ואין ספק, אפילו למעריצי הסדרה שעונה נוספת הסדרה לא תראה, במיוחד לאור העובדה שברשת ממהרים לשדר את כל הפרקים שהופקו לה בקצב של שני פרקים בכל ערב שישי. ואני שואל: מדוע ? אי אפשר היה לשדר אותה לאורך כל הקיץ ? עד כמה שידוע לי הופקו לה 12 פרקים, זה לא מספיק עבור עונת הקיץ ? בוודאי שכן. ברשת NBC העדיפו לשדר את הסדרה Love Bites ביום שישי ואף לקצר אותה מתשעה פרקים לשמונה. קשה היה לצוות את 2 הסדרות החדשות לערב שישי אחד ? זו הוכחה נוספת לכך שברשת NBC לא יודעים כיצד לסדר לוח תוכניות. מעניין יהיה לראות האם הלוח החדש שלהם לעונת החורף הקרובה יצליח. דרך אגב, בפרק החמישי ששודר לפני כעשרה ימים השתתף ראיין מקפרטלין, הלא הוא "מר מדהים" מהסדרה צ'אק. היה מעניין לראות אותו בתפקיד אחר. אם רוצים לראות אותו בתפקיד אורח אחר צריכים לחזור לשנת 2008 כאשר הוא השתתף בתפקיד אורח בסדרה Mad Men.
ברשת ABC Family שודרה במהלך הקיץ הקומדיה State Of Georgia אודות צמד חברות מילדות אשר גרות ביחד בבית של הדודה של אחת מהן. אחת מהן חנונית ואוהבת פיזיקה ואילו השנייה מעוניינת להצליח בעולם השעשועים. צר לי אבל אני לא יודע מי בכלל יכול היה לאשר את הזוועה הזאת לשידור. הסדרה לא מצחיקה בכלל ולאחר פרק אחד ניתן היה להבין שאין לה עתיד גם מבחינת נתוני רייטינג. אין סיכוי שהסדרה תחזור לעונה שנייה ואם זה יקרה מישהו ברשת צריך להיות מפוטר. הבעיה שלי היא שלאחר שברשת ראו את הפיאסקו שהקומדיה הזאת יצרה להם היו חייבים ברשת לשנות את לוח המשדרים שלהם ולהעלות את הסדרה The Lying Game בכדי שתשודר בחודשי הקיץ ולא תגלוש אל לוח משדרי החורף של הרשתות הגדולות. בשל העובדה שהסדרה עלתה לקראת סוף עונת הקיץ הסדרה לא הצליחה לתפוס לעצמה קהל ועכשיו היא נשארה לאסוף את השאריות. הכל עובד לרעתה. אני מבין שרצו שהסדרה תחליף את Switch at Birth, אבל בכל זאת הגיע הזמן להפעיל קצת את ההגיון, אתם לא חושבים ?
לפני כשבועיים הסתיימה העונה הראשונה של הסדרה Teen Wolf ואני חייב לציין שהופתעתי מאד. במבט ראשון, ולאחר צפייה בפרקים הראשונים, חשבתי שמדובר בעוד סדרה ילדותית שתעסוק בסיפורי אנשי זאבים, אבל לאחר שצפיתי בכל העונה ניתן להגיע למסקנה שמדובר בסדרה שכיף מאד לצפות בה, במיוחד בחודשי הקיץ. אני עדיין חושב שהסרט משנות השמונים בכיכובו של מייקל ג'יי פוקס היה בשתי דרגות טוב יותר, אבל עבור סדרת נעורים מדובר במוצר טוב, אולי אפילו טוב מאד. בעיה שצצה לי לאחר שצפיתי בפרק האחרון של הסדרה (זהירות ספויילר) הייתה שהחליטו לסגור את הסיפור המרכזי שאפף אותה במהלך כל העונה הראשונה: המאבק ב"אלפא" וחיסולו. לפי דעתי, לאחר שהתברר שהסדרה חודשה לעונה שנייה היו צריכים להשאיר סוף פתוח יותר. כמעט כל קצוות הסיפור נסגרו מלבד שניים: מה קרה ללינדה והאם דרק יהפוך את ג'קסון לאיש זאב. סוף עונה מאכזב ודי צפוי. חבל מאד, היות וניתן היה לזהות התקדמות באיכות שלה לאורך העונה.
אני לא מבין את הציבור האמריקאי. הסדרה True Blood רושמת נתונים גבוהים במהלך כל העונה הרביעית שלה, ואני שואל: איך ? מצפייה בעונה כולה מתברר שזו העונה החלשה ביותר שלה. הסדרה הפכה למשעממת וכמעט לאופרת סבון. לאפייט פתאם מדיום ? סוקי נותנת לערפד אחר לשתות ממנה ? טרה פתאם לסבית ? ג'ייסון מאוהב בג'סיקה, שהיא החברה הערפדית של החבר הכי טוב שלו, הויט ? יותר מאופרת סבון כזאת קשה להמציא. קצת עצוב לצפות בסדרה שהעונה הראשונה שלה הייתה מעולה, השנייה טובה ובשתי העונות האחרונות שלה מדובר בשממה אחת גדולה. ולמרות הכל, הנתונים גבוהים ? מישהו מוכן להסביר לי את זה ? אולי כולם התאהבו בסצינות הסקס המפורטות של הסדרה, משום שמבחינת איכות מדובר ברמה נמוכה מאד, איכות התסריט ירודה והרעיונות גרועים. והיה לכך את כל הפוטנציאל להצליח כאשר העלו את נושא המכשפוות. לא קראתי את הספרים ולכן אני לא יודע אם המעבר מהספרים לסדרה בעונה הרביעית נעשה אחד לאחד. בכל מקרה, המוצר הסופי שנגלה על המסך גרוע מאד. ולמרות הכל, הנתונים גבוהים. איך זה קורה ?
מישהו מוכן להסביר לי על מה חושבים התסריטאים בסדרה "סודותיה של נערת טיפש עשרה" ? לאחר שהטרנד של הריון כמעט בכל עונה נשבר העונה כאשר (זהירות ספויילר) אדריאן איבדה את התינוקת שלה ושל בן, הטרנד החדש שנוצר הוא: חתונות. לאחר הנישואין של קתלין, של ליאו, של בן ועתה הנישואין הצפויים של איימי וריקי. מה לעזאזל הם חושבים שם ? בחיים יש רק חתונות והריונות ? השימוש החוזר באותם מוטיבים יוצר תחושה שלתסריטאים נגמרו הרעיונות המקוריים והם סוטים מהדרך שלהם. מדוע לא לנסות ולבדוק את חיי הנישואין של בן ואדריאן יותר לעומק ? מדוע לשבור את הנישואין של ליאו לבטי ? לשמחתי הרבה, בקיץ הנוכחי סוף סוף הצופים מבינים את מה שאני מטיף במשך שנתיים והסדרה איבדה גובה בנתוני הרייטינג. עדיין הסדרה מקבלת נתונים טובים, אבל על פי נתוני הרייטינג של כל הקיץ הסדרה נמצאת בירידה. וטוב שכך. אני רק מקווה שהמגמה הזאת תשתפר והסדרה תרד מהמסכים כמה שיותר מהר, משום שאופרת הסבון הזאת מעייפת, מעצבנת ומשעממת.
הסדרות הטובות ביותר בארבעת העשורים האחרונים - חלק שביעי.
הפרויקט שהחל בקטן צובר תאוצה ואנחו נמצאים בחלק השביעי של הסקירה שלי אודות הסדרות הטובות ביותר בארבע העשורים האחרונים. לאור הסדרות שנמצאות ברשימה הזאת אני כבר יכול לראות את הביקורות לגבי המיקום. מעניין יהיה לקרוא אלו סדרות אתם אוהבים יותר ותחשבו שמגיע להם להיות במקום גבוה יותר. יש לי הרגשה שאני יודע באילו סדרות מדובר...
לצופים המעוניינים בלינקים לרשימות קודמות:
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_5415.html (מקומות 60-51)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_6915.html (מקומות 50-41)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_07.html (מקומות 40-31)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/02/blog-post_6659.html (מקומות 30-21)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/01/blog-post_469.html (מקומות 20-11)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html (מקומות 10-1)
70. The Practice – הפרקליטים - דרמת עורכי דין מעולה שהחלה בשנות התשעים (1997) ונמשכה אל תוך שנות האלפיים (2004). הסדרה עסקה במשרד עורכי דין, אשר הגן על פושעים, גם אם הם היו אנסים ורוצחים. המאפיין הבולט שלהם היה כאשר לקוח שלהם היה במצב גרוע ולא היה להם את מי להאשים הם היו מאשימים את הקרבן במעשה. דיוויד אי קלי יצר דרמת עורכי דין איכותית מאד בשנת 1997, אשר הצליחה לשרוד במשך 8 עונות. לטעמי, שתי עונות יותר מדי. לאחר העונה השישית של הסדרה חלה בה ירידה גדולה. בהפקה ניסו לערוך מהפך בעונה השמינית והאחרונה שלה על ידי הכנסת דם חדש לסדרה כאשר גיימס ספיידר הובא לתפקיד ראשי, גם ג'סיקה קפשואו בתחילת דרכה הגיעה וזכינו להופעת אורחת משרון סטון, אך ללא הועיל ובסופו של דבר הסדרה שימשה מקפצה לסדרת בת "בוסטון ליגל", שהצליחה לא רע בזכות עצמה. אבל "הפרקליטים" בה זכינו למגוון מרשים של שחקנים מעולים כגון דילן מקדרמוט, קלי וויליאמס ולארה פלין בויל ועוד... הציגה עבורנו תסריט איכותי מאד שמרבית מסדרות עורכי הדין התקשו להגיע אליו.
69. 7th Heaven – הרקיע השביעי - צופי "הוט" נחשפו לסדרה כאשר היא שודרה בערוץ הולמארק (עד אשר החליטו ברשת להורידו מהאוויר) ואני בטוח שהיו רבים שנהנו ממנה. מי שלא זוכר או שמעוניין לדעת, הסדרה, ששרדה במשך 11 עונות (2007-1996) ברשת ה WB ולימים ה CW, עסקה בכומר אריק קמדן ומשפחתו (6 ילדיהם). מדובר בסדרת המשפחה האולטימטיבית, שעסקה בכל הנושאים שסדרות משפחה עסקו, ובין היתר אף ניתן לציין את הסיפור של בנו של הכומר, מאט, בגילומו של בארי ווטסון אשר נישא ליהודייה (בגילומה של שרה שאהי הנהדרת). שחקנית מוכרת נוספת שיצאה מהסדרה היא ג'סיקה בייל, אשר היום עושה חייל בסרטי קולנוע, אבל את התחלת הקריירה שלה היא חייבת לסדרה הזאת. מה החיסרון שלה ? לעיתים הדביקות שלה מעצבנת וגורמת לצופה למאוס בה, אבל כאשר צופים בעונות שלה אחד אחרי שני, אפילו בקצב של פרק ליום, מתמכרים אליה מהר מאד. התסריט שלה לא הכי איכותי שניתן למצוא וחלק מהנושאים מוכרים מסדרות אחרות, אבל אם מחפשים את סדרת המשפחה האולטימטיבית חייבים לצפות בסדרה הזאת.
68. South park - סאות'פארק – כאשר הסדרה עלתה לאוויר בשנת 1997 היא היוותה שינוי מרענן מאד בנוף הטלוויזיוני. לראשונה, מדובר היה בסדרת אנימציה ביקורתית, נשכנית ולא מתפשרת. הנסיון לצנזר אותה נתקל פעם אחר פעם בקיר. זכור מקרה אחד, שבו עמדו לשדר פרק אשר רומז שטום קרוז הוא הומוסקסואל, וברשת המשדרת (קומדי סנטרל) החליטו לא לצנזר. אבל, אם כיום הם יכולים לומר את המילים אובמה והומוסקסואל באותו משפט ולצאת מזה בשלום, אז טום קרוז יוכל לעשות משהו ? בכל מקרה, הסדרה הסאטירית הזאת הצליחה יפה מאד בתחילתה, אולם בשלב כלשהו חלה ירידה, אך הנתון המפתיע שבניגוד לכל התחזיות, הסדרה הצליחה בשנים האחרונות להעלות מחדש את נתוני הרייטינג מחדש וכיום הם יציבים. מה הבעיה ? הסדרה רצה כחמש עשרה עונות ועוד היד נטויה. ניתן להבחין בשחיקה ובכך שלא כל פרק מצליח לפגוע ולהצחיק. למרות זאת, מדי פעם יש לה הברקות.
67. Medium - מדיום – קשה להאמין שמדובר בסדרה, אשר מבוססת על מקרה אמיתי אבל זה אכן המצב. הסדרה מספרת, למי שלא זכה לראות אותה, באליסון דובאה, אשה שעובדת במשרד התובע הכללי בפניקס ויש לה סוד: היא יכולה לראות ולדבר עם המתים. כמו כן, יש לה חזיונות על מקרי רצח שקרו או שעומדים לקרות. לפי דעתי, מדובר בסדרה שצריך לרוץ איתה במשך עונה או שתיים (מתוך השבע) בכדי להתמכר אליה, אבל כאשר עושים זאת נהנים מסדרה טובה מאד, איכותית ותסריט טוב. פטרישיה ארקט מגלמת את אליסון דובואה ועושה זאת על הצד הטוב ביותר. קשה להאמין שרשת NBC ויתרו עליה לאחר שידור של חמש עונות והחזירו אותה לרשת CBS לשתי עונות אחרונות (הסדרה הופקה על ידי אולפנים ששייכים לרשת CBS), במיוחד לאור העובדה שהיא כושלת כל כך בנתוני הרייטינג שלה. קשה גם להאמין, שברשת CBS שיבצו אותה במשבצת של "בית קברות לסדרות", יום שישי בלילה, ובכך גזרו עליה את מותה בטרם עת (לפחות לדעתי).
66. The Sopranos - הסופראנוס – אני בטוח שרבים חשבו שאמקם את הסדרה במקום גבוה יותר, אולם לטעמי מדובר בסדרת כבלים פרובינציאלית שלא פונה אל כלל הציבור. צריך להודות שהרעיון של הסדרה, אודות משפחת פשע, היה מקורי ואולי גם גרם ליצירת סדרות אפלות יותר כדוגמת דקסטר או Underbelly, וגם שהתסריט שלה היה בסדר גמור. אז מדוע היא רק במקום הזה ? משום שהסדרות הנ"ל שבאו בעקבותיה היו טובות ממנה בהרבה. אבל בשל היותה חלוצה בתחום גם לה שמור ברשימה. מה אני לוקח מהסדרה ? בעיקר את השחקן ג'יימס גנדולפיני, אשר גילם את התפקיד הראשי של טוני סופרנו. לעיתים נדירות אפשר לראות ליהוק מושלם לתפקיד כפי שקרה במקרה של גנדולפיני, קשה לי להאמין שהוא יוכל אי פעם לקבל תפקיד שיתאים לו כמו כפפה ליד כפי שקרה במקרה של הדמות של טוני. דרך אגב, למי ששכח, למרות כל הדיבורים סביבה וההערכה הגדולה לה היא זכתה, הסדרה שרדה בסך הכל 6 עונות עבור רשת HBO.
65. Wire in The Blood – מחשבות רצחניות - אחת הסדרות החביבות עלי ביותר. מדובר בסדרה בריטית ששרדה 6 עונות בין השנים 2002 ל 2008, ואשר התרכזה בפסיכולוג קליני, אשר עבד ביחד עם המשטרה וסייע לה לפתור פשעים מסובכים וקשים בזכות היכולת המופלאה שלו להבין את הלך רוחם של הפושעים. רובסון גרין גילם את ד"ר טוני הילס והוכיח עד כמה מעולה המשחק הבריטי. דרך אגב, הסדרה שרדה את החלפת הדמות הנשית הראשית כאשר לאחר שלש עונות הרמוני נוריס, אשר גילמה את המפקחת קארול ג'ורדן עזבה ובמקומה הגיעה סימון להביב, אשר גילמה את הבלשית אלכס פילדינג. החיסרון של הסדרה היה המספר המועט של הפרקים (מלבד העונה האחרונה שמנתה שמונה פרקים שודרו כארבעה פרקים בעונה). כאשר צופים בסדרה חייבים לקחת בחשבון את העובדה שלעיתים המראות היו קשים מאד ובסדרה לא בחלו בשיטות להראות כיצד הפשעים יצאו לפועל. לטעמי, עונה או שתיים מהמעדן הזה יכלו לספק יותר את הצופים.
64. Californication – קליפורניקיישן -אחת הסדרות המדהימות ביותר, שלפי דעתי, לא מקבלת את היחס שהיא צריכה לקבל. מדובר בסדרה, אשר במשך חמש עונות שומרת על תסריט באיכות גבוהה מאד ולא ניתן לזהות בה אפילו קצה קיצו של נפילה באיכות. דיוויד דוקבני קיבל תפקיד שתפור למידותיו במאה אחוז (עד כמה שאני מבין, הוא גם עבר בחייו גמילה מסוימת מסקס, עובדה שמתאימה לתפקיד). כמו כן, מדובר באחת הסדרות הבודדות בהן סצינות העירום והסקס אכן משרתות את התסריט בצורה נכונה. הבעיה שלה ? בשל הייחוד שלה היא לעולם תישאר סדרת כבלים ולא תוכל להגיע ולהיות בפריים טיים של אחת מרשתות הטלוויזיה האמריקאיות הגדולות. ניבולי הפה, שנעשים בטוב טעם וסצינות הסקס הנועזות ישאירו אותה לעולם בצד ולא יניבו אותה אל מרכז הבמה, אולם לפי דעתי, הסדרה לא נופלת מסדרה כלשהי שמתרוצצת בימים אלו על מסכינו. פשוט חוויה.
63. Dr. Quinn, Medicine Woman - ד"ר קווין רופאה במערב – בשנת 1993 עלתה ברשת CBS סדרה די יחודית, אשר עסקה ברופאה שעסקה ברפואה בעיירה קטנה בארצות הברית במאה התשע עשרה (הסדרה מתחילה בשנת 1867), בימים בהם עיסוק במקצוע הרפואה היה עיסוק גברי לחלוטין. הסדרה הביאה לנו את השחקנית הנהדרת ג'ין סימור בימיה הגדולים ביותר בתפקיד הרופאה ואת ג'ו לאנדו. הסדרה שרדה במשך שש עונות והיוותה נוף שונה מאד בטלוויזיה האמריקאית. גם בארץ אפשר היה לחזות בה בערוץ 2 בתחילת ימיו. עד היום אני מתקשה להבין כיצד סדרה כזאת הגיעה לרשת CBS, חבל שברשת לא לוקחים סיכונים כגון אלו במקום להמשיך עם הסדרות השבלוניות והרגילות שלהן. זה הצליח בצורה יפה ואיכותית עם הסדרה הזאת, אשר החזיקה מעמד במשך 6 עונות, אז מדוע לא לנסות שוב ?
62. Kyle XY - קייל XY – לפעמים הרשתות לא יודעות כיצד לנהוג בסדרות שלהן, כפי שהמקרה של הסדרה הנ"ל מוכיח. כאשר הסדרה עלתה לאוויר בקיץ 2006 ברשת ABC Family ניתן היה מיד להבין כי מדובר בסדרה איכותית. אולם כל מי שמבין בסדרות טלוויזיה יכל מיד לראות שמדובר בסדרת קיץ. הניסיון של הרשת לנצל את ההצלחה בעונה השניה על ידי הוספת 10 פרקים נוספים בעונת החורף גרם לעזיבת צופים, תופעה שנמשכה אל העונה השלישית בה הרייטינג של הסדרה דעך. לפי דעתי, במידה וברשת היו שומרים על מבנה של 13 פרקים בעונת הקיץ הסדרה יכלה להמשיך שנים נוספות, משום שמדובר באחת הסדרות הנהדרות לנוער שיצאו אי פעם. הרעיון לא הכי מקורי (ניסיון דומה נערך עם הסדרה ג'ון דו בשנת 2002), אבל האיכות של התסריט והחמימות שהסדרה הקרינה יצרה מוצר נהדר, אשר שרד בסך הכל 3 עונות. חבל.
61. Chuck - צ'אק – בתור חובב מושבע של הסדרה היה לי קשה מאד למקם את הסדרה. כאשר עברתי על הרשימה המקורית שלי חשבתי למקם אותה במקום גבוה יותר, אולם לאחר שבחנתי שוב את רשימת הסדרות התברר לי, שלמרות אהבתי הגדולה לסדרה מתברר שיש סדרות טובות ממנה. אל תבינו אותי לא נכון, מדובר בסדרה טובה מאד, אשר משלבת הומור, אקשן, רומנטיקה ועוד... אבל כאשר בוחנים את הסדרה לעומק מבינים שהעונה הראשונה שלה הייתה קצת מעל לבינונית, העונה השנייה שלה הייתה מעולה, החצי הראשון של העונה השלישית היה טוב ואילו החצי השני של העונה השלישית והעונה הרביעית היו מעט פחות מבינוניות. לפי דעתי, האשמה העיקרית בכך היא רשת NBC, שלא ידעה כיצד לטפל בסדרה שהיה לה את כל האפשרויות להצליח. שימו לב לסוללת הכוכבים שיש לה: זאקרי לוי, אדם בולדווין, איבון סטראהובסקי, שרה לנקסטר ועוד... אפשר להגדיר את הסדרה כך: הסדרה שיכלה אבל לא נתנו לה...
לצופים המעוניינים בלינקים לרשימות קודמות:
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_5415.html (מקומות 60-51)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_6915.html (מקומות 50-41)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/08/blog-post_07.html (מקומות 40-31)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/02/blog-post_6659.html (מקומות 30-21)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2011/01/blog-post_469.html (מקומות 20-11)
http://tvbyd1d1.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html (מקומות 10-1)
70. The Practice – הפרקליטים - דרמת עורכי דין מעולה שהחלה בשנות התשעים (1997) ונמשכה אל תוך שנות האלפיים (2004). הסדרה עסקה במשרד עורכי דין, אשר הגן על פושעים, גם אם הם היו אנסים ורוצחים. המאפיין הבולט שלהם היה כאשר לקוח שלהם היה במצב גרוע ולא היה להם את מי להאשים הם היו מאשימים את הקרבן במעשה. דיוויד אי קלי יצר דרמת עורכי דין איכותית מאד בשנת 1997, אשר הצליחה לשרוד במשך 8 עונות. לטעמי, שתי עונות יותר מדי. לאחר העונה השישית של הסדרה חלה בה ירידה גדולה. בהפקה ניסו לערוך מהפך בעונה השמינית והאחרונה שלה על ידי הכנסת דם חדש לסדרה כאשר גיימס ספיידר הובא לתפקיד ראשי, גם ג'סיקה קפשואו בתחילת דרכה הגיעה וזכינו להופעת אורחת משרון סטון, אך ללא הועיל ובסופו של דבר הסדרה שימשה מקפצה לסדרת בת "בוסטון ליגל", שהצליחה לא רע בזכות עצמה. אבל "הפרקליטים" בה זכינו למגוון מרשים של שחקנים מעולים כגון דילן מקדרמוט, קלי וויליאמס ולארה פלין בויל ועוד... הציגה עבורנו תסריט איכותי מאד שמרבית מסדרות עורכי הדין התקשו להגיע אליו.
69. 7th Heaven – הרקיע השביעי - צופי "הוט" נחשפו לסדרה כאשר היא שודרה בערוץ הולמארק (עד אשר החליטו ברשת להורידו מהאוויר) ואני בטוח שהיו רבים שנהנו ממנה. מי שלא זוכר או שמעוניין לדעת, הסדרה, ששרדה במשך 11 עונות (2007-1996) ברשת ה WB ולימים ה CW, עסקה בכומר אריק קמדן ומשפחתו (6 ילדיהם). מדובר בסדרת המשפחה האולטימטיבית, שעסקה בכל הנושאים שסדרות משפחה עסקו, ובין היתר אף ניתן לציין את הסיפור של בנו של הכומר, מאט, בגילומו של בארי ווטסון אשר נישא ליהודייה (בגילומה של שרה שאהי הנהדרת). שחקנית מוכרת נוספת שיצאה מהסדרה היא ג'סיקה בייל, אשר היום עושה חייל בסרטי קולנוע, אבל את התחלת הקריירה שלה היא חייבת לסדרה הזאת. מה החיסרון שלה ? לעיתים הדביקות שלה מעצבנת וגורמת לצופה למאוס בה, אבל כאשר צופים בעונות שלה אחד אחרי שני, אפילו בקצב של פרק ליום, מתמכרים אליה מהר מאד. התסריט שלה לא הכי איכותי שניתן למצוא וחלק מהנושאים מוכרים מסדרות אחרות, אבל אם מחפשים את סדרת המשפחה האולטימטיבית חייבים לצפות בסדרה הזאת.
68. South park - סאות'פארק – כאשר הסדרה עלתה לאוויר בשנת 1997 היא היוותה שינוי מרענן מאד בנוף הטלוויזיוני. לראשונה, מדובר היה בסדרת אנימציה ביקורתית, נשכנית ולא מתפשרת. הנסיון לצנזר אותה נתקל פעם אחר פעם בקיר. זכור מקרה אחד, שבו עמדו לשדר פרק אשר רומז שטום קרוז הוא הומוסקסואל, וברשת המשדרת (קומדי סנטרל) החליטו לא לצנזר. אבל, אם כיום הם יכולים לומר את המילים אובמה והומוסקסואל באותו משפט ולצאת מזה בשלום, אז טום קרוז יוכל לעשות משהו ? בכל מקרה, הסדרה הסאטירית הזאת הצליחה יפה מאד בתחילתה, אולם בשלב כלשהו חלה ירידה, אך הנתון המפתיע שבניגוד לכל התחזיות, הסדרה הצליחה בשנים האחרונות להעלות מחדש את נתוני הרייטינג מחדש וכיום הם יציבים. מה הבעיה ? הסדרה רצה כחמש עשרה עונות ועוד היד נטויה. ניתן להבחין בשחיקה ובכך שלא כל פרק מצליח לפגוע ולהצחיק. למרות זאת, מדי פעם יש לה הברקות.
67. Medium - מדיום – קשה להאמין שמדובר בסדרה, אשר מבוססת על מקרה אמיתי אבל זה אכן המצב. הסדרה מספרת, למי שלא זכה לראות אותה, באליסון דובאה, אשה שעובדת במשרד התובע הכללי בפניקס ויש לה סוד: היא יכולה לראות ולדבר עם המתים. כמו כן, יש לה חזיונות על מקרי רצח שקרו או שעומדים לקרות. לפי דעתי, מדובר בסדרה שצריך לרוץ איתה במשך עונה או שתיים (מתוך השבע) בכדי להתמכר אליה, אבל כאשר עושים זאת נהנים מסדרה טובה מאד, איכותית ותסריט טוב. פטרישיה ארקט מגלמת את אליסון דובואה ועושה זאת על הצד הטוב ביותר. קשה להאמין שרשת NBC ויתרו עליה לאחר שידור של חמש עונות והחזירו אותה לרשת CBS לשתי עונות אחרונות (הסדרה הופקה על ידי אולפנים ששייכים לרשת CBS), במיוחד לאור העובדה שהיא כושלת כל כך בנתוני הרייטינג שלה. קשה גם להאמין, שברשת CBS שיבצו אותה במשבצת של "בית קברות לסדרות", יום שישי בלילה, ובכך גזרו עליה את מותה בטרם עת (לפחות לדעתי).
66. The Sopranos - הסופראנוס – אני בטוח שרבים חשבו שאמקם את הסדרה במקום גבוה יותר, אולם לטעמי מדובר בסדרת כבלים פרובינציאלית שלא פונה אל כלל הציבור. צריך להודות שהרעיון של הסדרה, אודות משפחת פשע, היה מקורי ואולי גם גרם ליצירת סדרות אפלות יותר כדוגמת דקסטר או Underbelly, וגם שהתסריט שלה היה בסדר גמור. אז מדוע היא רק במקום הזה ? משום שהסדרות הנ"ל שבאו בעקבותיה היו טובות ממנה בהרבה. אבל בשל היותה חלוצה בתחום גם לה שמור ברשימה. מה אני לוקח מהסדרה ? בעיקר את השחקן ג'יימס גנדולפיני, אשר גילם את התפקיד הראשי של טוני סופרנו. לעיתים נדירות אפשר לראות ליהוק מושלם לתפקיד כפי שקרה במקרה של גנדולפיני, קשה לי להאמין שהוא יוכל אי פעם לקבל תפקיד שיתאים לו כמו כפפה ליד כפי שקרה במקרה של הדמות של טוני. דרך אגב, למי ששכח, למרות כל הדיבורים סביבה וההערכה הגדולה לה היא זכתה, הסדרה שרדה בסך הכל 6 עונות עבור רשת HBO.
65. Wire in The Blood – מחשבות רצחניות - אחת הסדרות החביבות עלי ביותר. מדובר בסדרה בריטית ששרדה 6 עונות בין השנים 2002 ל 2008, ואשר התרכזה בפסיכולוג קליני, אשר עבד ביחד עם המשטרה וסייע לה לפתור פשעים מסובכים וקשים בזכות היכולת המופלאה שלו להבין את הלך רוחם של הפושעים. רובסון גרין גילם את ד"ר טוני הילס והוכיח עד כמה מעולה המשחק הבריטי. דרך אגב, הסדרה שרדה את החלפת הדמות הנשית הראשית כאשר לאחר שלש עונות הרמוני נוריס, אשר גילמה את המפקחת קארול ג'ורדן עזבה ובמקומה הגיעה סימון להביב, אשר גילמה את הבלשית אלכס פילדינג. החיסרון של הסדרה היה המספר המועט של הפרקים (מלבד העונה האחרונה שמנתה שמונה פרקים שודרו כארבעה פרקים בעונה). כאשר צופים בסדרה חייבים לקחת בחשבון את העובדה שלעיתים המראות היו קשים מאד ובסדרה לא בחלו בשיטות להראות כיצד הפשעים יצאו לפועל. לטעמי, עונה או שתיים מהמעדן הזה יכלו לספק יותר את הצופים.
64. Californication – קליפורניקיישן -אחת הסדרות המדהימות ביותר, שלפי דעתי, לא מקבלת את היחס שהיא צריכה לקבל. מדובר בסדרה, אשר במשך חמש עונות שומרת על תסריט באיכות גבוהה מאד ולא ניתן לזהות בה אפילו קצה קיצו של נפילה באיכות. דיוויד דוקבני קיבל תפקיד שתפור למידותיו במאה אחוז (עד כמה שאני מבין, הוא גם עבר בחייו גמילה מסוימת מסקס, עובדה שמתאימה לתפקיד). כמו כן, מדובר באחת הסדרות הבודדות בהן סצינות העירום והסקס אכן משרתות את התסריט בצורה נכונה. הבעיה שלה ? בשל הייחוד שלה היא לעולם תישאר סדרת כבלים ולא תוכל להגיע ולהיות בפריים טיים של אחת מרשתות הטלוויזיה האמריקאיות הגדולות. ניבולי הפה, שנעשים בטוב טעם וסצינות הסקס הנועזות ישאירו אותה לעולם בצד ולא יניבו אותה אל מרכז הבמה, אולם לפי דעתי, הסדרה לא נופלת מסדרה כלשהי שמתרוצצת בימים אלו על מסכינו. פשוט חוויה.
63. Dr. Quinn, Medicine Woman - ד"ר קווין רופאה במערב – בשנת 1993 עלתה ברשת CBS סדרה די יחודית, אשר עסקה ברופאה שעסקה ברפואה בעיירה קטנה בארצות הברית במאה התשע עשרה (הסדרה מתחילה בשנת 1867), בימים בהם עיסוק במקצוע הרפואה היה עיסוק גברי לחלוטין. הסדרה הביאה לנו את השחקנית הנהדרת ג'ין סימור בימיה הגדולים ביותר בתפקיד הרופאה ואת ג'ו לאנדו. הסדרה שרדה במשך שש עונות והיוותה נוף שונה מאד בטלוויזיה האמריקאית. גם בארץ אפשר היה לחזות בה בערוץ 2 בתחילת ימיו. עד היום אני מתקשה להבין כיצד סדרה כזאת הגיעה לרשת CBS, חבל שברשת לא לוקחים סיכונים כגון אלו במקום להמשיך עם הסדרות השבלוניות והרגילות שלהן. זה הצליח בצורה יפה ואיכותית עם הסדרה הזאת, אשר החזיקה מעמד במשך 6 עונות, אז מדוע לא לנסות שוב ?
62. Kyle XY - קייל XY – לפעמים הרשתות לא יודעות כיצד לנהוג בסדרות שלהן, כפי שהמקרה של הסדרה הנ"ל מוכיח. כאשר הסדרה עלתה לאוויר בקיץ 2006 ברשת ABC Family ניתן היה מיד להבין כי מדובר בסדרה איכותית. אולם כל מי שמבין בסדרות טלוויזיה יכל מיד לראות שמדובר בסדרת קיץ. הניסיון של הרשת לנצל את ההצלחה בעונה השניה על ידי הוספת 10 פרקים נוספים בעונת החורף גרם לעזיבת צופים, תופעה שנמשכה אל העונה השלישית בה הרייטינג של הסדרה דעך. לפי דעתי, במידה וברשת היו שומרים על מבנה של 13 פרקים בעונת הקיץ הסדרה יכלה להמשיך שנים נוספות, משום שמדובר באחת הסדרות הנהדרות לנוער שיצאו אי פעם. הרעיון לא הכי מקורי (ניסיון דומה נערך עם הסדרה ג'ון דו בשנת 2002), אבל האיכות של התסריט והחמימות שהסדרה הקרינה יצרה מוצר נהדר, אשר שרד בסך הכל 3 עונות. חבל.
61. Chuck - צ'אק – בתור חובב מושבע של הסדרה היה לי קשה מאד למקם את הסדרה. כאשר עברתי על הרשימה המקורית שלי חשבתי למקם אותה במקום גבוה יותר, אולם לאחר שבחנתי שוב את רשימת הסדרות התברר לי, שלמרות אהבתי הגדולה לסדרה מתברר שיש סדרות טובות ממנה. אל תבינו אותי לא נכון, מדובר בסדרה טובה מאד, אשר משלבת הומור, אקשן, רומנטיקה ועוד... אבל כאשר בוחנים את הסדרה לעומק מבינים שהעונה הראשונה שלה הייתה קצת מעל לבינונית, העונה השנייה שלה הייתה מעולה, החצי הראשון של העונה השלישית היה טוב ואילו החצי השני של העונה השלישית והעונה הרביעית היו מעט פחות מבינוניות. לפי דעתי, האשמה העיקרית בכך היא רשת NBC, שלא ידעה כיצד לטפל בסדרה שהיה לה את כל האפשרויות להצליח. שימו לב לסוללת הכוכבים שיש לה: זאקרי לוי, אדם בולדווין, איבון סטראהובסקי, שרה לנקסטר ועוד... אפשר להגדיר את הסדרה כך: הסדרה שיכלה אבל לא נתנו לה...